Slipp pollen och virus – en luftrenare gör luften ren och fräschHar du problem med allergi eller astma – eller vill du erbjuda anställda, elever eller gäster ett skönt inomhusklimat med ren luft att andas in? Med en luftrenare kan du rensa luften mot föroreningar såsom virus, mögel, damm, smuts och pollen.
– Luftrenaren drar in och filtrerar den smutsiga luften och blåser sedan ut ren och fräsch luft, säger Henrik Oskarsson, vd på Acetec.

På våren lider många av pollenallergi – och tider med social distansering och stort krav på renlighet behöver vi vara extra noggranna med att luften vi andas in är ren och fräsch. Genom att ställa in en luftrenare på kontoret, i skolan eller väntrummet kan du säkerställa att luftburna partiklar såsom damm, pollen, mögel och virus håller sig borta.
Det finns fler fördelar - klicka här för att läsa mer

– Det är förstås viktigt att ha bra ventilation i lokalerna, men ibland är det inte tillräckligt. Dålig inomhusluft kan orsaka bland annat hosta, infektioner, trötthet och huvudvärk – därför är en luftrenare som filtrerar bort partiklar och föroreningar i inomhusluften ett bra komplement som till och med kan minska sjukfrånvaro, säger Henrik Oskarsson, vd på Acetec.

Miljötänk i fokus
Produktutvecklingsföretaget Acetec är baserat i Älvsbyn och utvecklar och tillverkar produkter inom luft, klimat och energiteknik för att möta marknadens krav på, behov av och förväntningar på högsta kvalitet. Ledordet är miljötänk, och detta har hängt i sedan starten 1988.
Här läser du mer om Acetec

– Vi producerar främst avfuktare och ventilationsaggregat i våra produktionslokaler i Älvsbyn, men nu erbjuder vi även högkvalitativa luftrenare för främst offentliga miljöer såsom kontor, skolor, väntrum och sjukhus. I dessa tider är behovet av en säker och ren luft viktigare än någonsin, därför har vi tagit fram produkter som vi vet fungerar och ger resultat. Våra luftrenare har samma filter som det som används i operationssalar för att effekten ska bli maximal.

”Investera i din och andras hälsa”
I sortimentet hittar du Luftrenare APU 500, en svensktillverkad luftrenare som filtrerar virus och bakterier samt Luftrenare APU 1700 med hög kapacitet som är framtagen för offentliga miljöer. Henrik Oskarsson berättar att en luftrenare kan ha stor inverkan på din och andras hälsa och förebygga allvarligare sjukdomar som kan komma längre fram.
– Det är inte bara en god investering för människor som har problem med allergi eller astma, utan för alla som vill andas frisk luft och är måna om att må bra både nu och framåt.

Vår verksamhet består av utveckling och tillverkning av produkter inom luft, klimat och energiteknik såsom avfuktare och ventilationsaggregat väl anpassade till marknadens krav av högsta kvalitet och miljötänkande som ledord, detta med branscherfarenhet sedan 1988.

Kontakt:
0775 - 15 14 10
Fabriksgatan 9
942 36 Älvsbyn

Öppettider:
Mån till Fre 07 - 16
Lunch 12 - 13

Läs mer här