”Snickar-Matte” har lämnat tv-rutan – det här gör han i dag

Efter att ha tillbringat 15 år sin programledare för ett populärt byggprogram på tv kände Mats "Matte" Karlsson att det var dags att testa något nytt. Hans racingkollega från Porsche Carrera Cup, Johan ”John” Carlström, var då på väg att lansera John Hatter & CO, som tillverkar och designar kepsar i premiumsegmentet och lansera dessa internationellt. Nu tar de in kapital för det nya varumärket genom crowdfunding.

– När möjligheten att få vara en del av Johns satsning kom så ville jag ta den, berättar Matte Karlsson.

John Hatter & CO lanserade sina kepsar i november förra året och har sen dess lyckats komma in i butiker i 23 länder världen över. Numera finns kepsarna i fler än 65 butiker, bland annat på NK:s båda varuhus, på Illiums Bolighus i Köpenhamn och i Virgin Megastore i Dubai. Det växande varumärket ska nu ta nästa steg, genom att ta in kapital via så kallad crowdfunding.

Läs mer om John Hatter & CO här

– Crowdfunding är ett sätt för oss vanliga dödliga att investera mindre belopp i nya bolag innan de till exempel hamnar på börsen, och där man i ett tidigt skede kan bli delägare och vara med på en förhoppningsvis fin värdetillväxt. Hos oss kan man köpa 3 aktier för 1455 kronor, men kan givetvis investera mer om man önskar, säger grundaren Johan "John" Carlström.

Snickar-Mattes nya utmaning
För Mats Karlsson, även känd som Snickar-Matte, var det en självklarhet att bli en del av John Hatter & CO. Tv-profilen är känd för sin medverkan i det populära byggprogrammet, men har letat efter en ny utmaning att ta sig an efter 15 år.

– Jag tyckte det lät superspännande då jag själv haft svårt att hitta riktiga premiumkepsar. Jag frågade Johan rätt upp och ner om inte jag kunde få börja jobba med honom och han blev hur glad som helst och svarade att det är klart jag fick göra det, berättar han.

 

"Premium-kepsar"
Ett av målen med kepsarna på John Hatter & CO var att skapa ett slags ”lifestyle-brand”. Här berättar John att tanken var att få in premiumkepsarna på välkända hotel, något de även lyckats med då kepsarna stuckit ut med sin unika utformning.

– Vi kom snabbt in på SOHO Beach House i Miami och W Hotels. Därefter lyckades vi även komma in på Nobu hotel i Marbella och nu förra veckan hörde Waldorf Astoria på Maldiverna av sig och ville erbjuda våra kepsar. Så på den vägen är det, berättar han.

I dag har John Hatter & CO lanserat sin crowdfundingkampanj via det noterade bolaget FundedByMe, vilket innebär att det nu går att investera i företaget som är på uppgång. 

– Du går in på johnhatter.com eller direkt till FundedByMe och söker på John Hatter & CO, loggar in eller bara registrerar dig. Sedan läser du igenom informationen som finns och vad vår plan är med bolaget. Tycker du att det verkar intressant så investerar du den summa du känner för, avslutar John.

Hemsida: www.johnhatter.com