Volvo bjuder på ett års el till laddhybrider

Laddhybrider är en biltyp som ger många fördelar och väldigt få nackdelar. De drivs av en förbränningsmotor (oftast bensin) i kombination med en laddbar elmotor. Miljömässigt är laddhybriden riktigt bra med låg bränsleförbrukning och låga utsläpp av koldioxid. I dag finns Volvos alla sju modeller som laddhybrider och företaget bjuder nu på bilens elförbrukning under det första året.

– Fler och fler av våra kunder vill köra en bil med någon form av eldrift. Och här är laddhybriden perfekt som ett första steg in i elbilsvärlden. Du kan göra mycket av din dagliga körning utsläppsfritt på el, samtidigt som du kan köra vart du vill utan behöva oroa dig för brist på laddstationer, eftersom bilen även har en bensinmotor, säger Håkan Hornbrinck, marknadschef på Skobes.

Elbidrag från Volvo och bonus från staten
Volvo har beslutat sig för att bjuda de som köper ny Volvo laddhybrid på ett års elförbrukning, för att uppmuntra till körning på el. Dessutom hamnar Volvos laddhybrider på Bonus-sidan av det nya skattesystemet vilket ger ett bidrag från staten på cirka 10–25.000 kr. Skatten är dessutom på endast 360 kr/år.

Undrar du hur mycket det kostar att köra på el? Klicka här!

El till din dagliga körning
Räckvidden på Volvos laddhybrider är omkring fyra till fem mil. Det gör att mycket av den dagliga körningen kan göras på el, speciellt om du kan ladda både hemma och på jobbet. Tyst och helt fossilfritt flyter du fram genom trafiken. När du sedan behöver köra längre sträckor så fungerar laddhybriden precis som med en vanlig bensinbil. Du tankar när du behöver och kan komma hur långt du vill.

Vill du veta hur du laddar du din elbil säkert? Klicka här

SUV, sedan eller kombi
I Volvos modellprogram finns tre SUV-modeller, två sedaner och två kombibilar. Allt från sjusitsiga XC90 till sportiga sedanen S60. Det spelar alltså ingen roll vilken sorts bil du behöver, du kan alltid välja en laddhybrid. Även dragvikten är väl tilltagen. Du som kör med husvagn, hästsläp eller annat tungt släp har inga problem att köra Volvos laddhybrider.

Martin Almsparre gick från diesel till laddhybrid. Läs hans ord här!

Skobes Bil är ett familjeföretag som grundades redan 1876. Idag finns Skobes på 11 orter och är återförsäljare av främst Volvo, men även Ford, Renault och Dacia. 

Hitta en anläggning nära dig! Klicka här