Se listan: Så väljer du rätt bhDet är lätt att gå vilse bland sortimentet av bh:ar i dagens butiker, och utan rätt guidning kan det bli fel. Många märker inte ens av skillnaden förrän rätt bh är på plats. Vi har gått igenom delar av Trofés sortiment av olika bh:ar nedan, i hopp om att få fler kvinnor att våga testa någonting nytt.

Att hjälpa sina kunder hitta rätt bh är en viktig del i Trofés arbete. I dag finns det många olika alternativ i deras sortiment, och de vill uppmuntra fler att våga testa någonting nytt.

En av de roligaste delarna I mitt arbete är när jag får ta del av den positiva respons som kommer när våra kunder äntligen hittat rätt bh. Då köper de samma modell om och om igen, berättar Helene Johansson, Online Manager på Trofé.

Bygel eller bygellös?
En bygellös bh, även kallad för ”mjuk-bh”, används ofta till vardags på grund av sina mjuka och följsamma kvaliteter. En större byst ryms enklare i en bygellös bh som oftast täcker hela bysten, och med stabila axelband såsom på modellen Betty ges ett utmärkt stöd och komfort. Ett annat alternativ är en bh med bygel, det omåttligt populära alternativet som ger bra lyft och en snygg profil åt din byst. Bygeln har formen av en halvmåne och är insydd i bh:n under bysten. Modellen Laila är en riktig toppsäljare som enligt Trofé visat sig tilltalar en något yngre målgrupp, och har så gott som blivit ett måste i många kvinnors/tjejers garderober.

T-shirt bh och Minimizer bh
Allt fler kvinnor har fattat tycke för t-shirt bh:n, som i de bästa modellerna är helt slät och formpressad i sin kupa med en tunn vaddering, vilket gör att den inte syns under en tajt tröja eller topp. En formpressad kupa saknar helt sömmar, och med modellen Sanna får du en bekväm och mjuk bh som visat sig rejält uppskattad. En minimizer bh fyller helt andra funktioner; för den som helt enkelt vill att bysten ska se mindre ut är detta modellen för dig, då en minimizer bh ger bra support och stöd utan att framhäva bysten.

Shoppa den populära minimizer bh:n Bianca här

Sport-bh och comfort bh
Ska du ut och röra dig? Ja, då vet du redan svaret - sport-bh. Med ett material som släpper ut värmen samt har breda axelband för att hålla upp bysten utan att det skär in i axlarna, så håller en bra sport-bh formen – oavsett aktivitet. Här rekommenderas modellen Carolina, som uppfyller samtliga krav.

Comfort bh är ett bra alternativ om du vill ha en mjuk och skön bh med breda axelband som är extra bekväm att bära. Här har Trofé tagit fram en perfekt modell utan obekväma sömmar och gjord i bomull som är ett bra material att ha närmast kroppen.

Hitta Trofés comfort-bh här

– Att det finns olika bh:ar för olika situationer, byster och krav visste du säkert redan. Ändå bär många kvinnor idag en bh som kanske inte är tillfredsställande nog. Här hoppas vi kunna uppmuntra fler att våga testa andra modeller och storlekar än de är vana vid, så de äntligen kan hitta den där bh:n som gör vardagen mer bekväm, säger Helene Johansson och avslutar:

– Om ni är osäkra på hur ni ska gå tillväga för att prova ut rätt bh-storlek, så kan ni besöka vår storleksguide.

Trofé är ett privatägt företag med huvudkontor i textilstaden Borås. Vi säljer och marknadsför underkläder, badplagg, nattkläder samt lättare damkonfektion. Allt designarbete och produktutveckling sker i Sverige och vi säljer genom ett brett nät av återförsäljare primärt i Norden. Vi riktar oss mot kvinnan mitt i livet med känsla för form och kvalité.Vi kanske är mest kända för våra underkläder där vi har många lojala kunder som hittat många favoriter. Dagens perfekt sittande Trofé bh är ett resultat av 50 års utvecklingsarbete.