Sommarens stora glasstrend är veganskSommaren är äntligen här och svenskarna är kända för att äta glass i stora lass. Men vad innehåller egentligen helt vanlig glass och är de nyttigare glassalternativen ett bättre val? Hanna från Lily & Hanna´s Rawfood Ice Dream reder ut allt du behöver veta.

– Vi älskar glass och vill tillverka världens godaste glass. Men vi vill också att den ska vara världens bästa och nyttigaste.

Svenskarna äter näst mest glass i hela Europa. Med nästan 12 liter glass per person varje år är Sverige verkligen ett glassälskande land. Den senaste tiden har dock den klassiska gräddglassen fått konkurrens av mer hälsosamma och nyttiga alternativ. Hanna, grundare av Lily & Hanna's Rawfood Ice Dream, berättar allt du behöver veta om glassen du äter i sommar.
Lily & Hanna's Rawfood Ice Dream har många spännande smaker i sitt sortiment – vilken hade du gillat bäst? Klicka här

Det sägs att det är skillnad på glass och glass, men vad innehåller egentligen helt vanlig gräddglass?
Du kan räkna med olika tillsatser, animalier, kemikalier och raffinerade tillsatser i vanlig glass. Det kan vara mjölk, socker och olika smakämnen. Vanlig glass innehåller dessutom konsistensgivare, det är olika sorters gummi som används för att glassen ska bli luftig. Ett tecken på att det inte är så mycket naturliga råvaror i glassen du äter är att den blir mjuk direkt när du tar ut den från frysen. Det är inte direkt farligt, men det är inte någonting du borde äta mycket av.

Är det sant att det finns nyttigare och bättre glassalternativ att välja bland?
Glass som är raw, vegansk och ekologisk är bra för både dig, planeten och djuren. Vegansk glass ger mindre koldioxidutsläpp och 70 till 80 procent av energin som används i vår tillverkning kommer från solceller, resterande köps in från förnybara källor. En glass som är raw har dessutom inte hettats upp över 42°C, det gör att alla näringsämnen bevaras och ger glassen en supergod smak. Dessutom är den ekologiska glassen hälsosam och bra för dig med extra känslig mage eftersom den är både gluten- och mjölkfri, innehåller mindre kemikalier, inget raffinerat socker eller några tillsatser.

Kan jag äta glass varje dag under hela sommaren om jag väljer er glass?
Det beror på, det är kanske inte någonting du ska äta varje dag men det kan vara bra som ett nyttigt och mättande mellanmål – eller som ett alternativ till en efterrätt under någon av sommarens härliga bruncher och middagar.

Vill du testa Lily & Hanna's Rawfood Ice Dream? Här hittar du alla spännande smaker

Lily & Hanna's Rawfood Ice Dream växte fram som en idé under våren 2012. Hanna, grundare och glassälskare, började experimentera med att göra rawfoodglassar baserade på olika hälsoingredienser. Det blev grunden för deras rawfoodglass som kom att släppas på marknaden redan ett år senare. Under 2017 blev de nominerade till Årets Smakutvecklare 2017 av White Guide och i dag finns glassen i hundratals matbutiker, deli-butiker, caféer och spa:n runtom i Europa.

Lily & Hannas glasser finns i smakerna Fudge Truffle Heaven, Divine Salted Mocha Caramel, Happy Strawberries & Dream, Lemon Cheesecake Joy, Chocolate Love Energy, Cinnamon & Cardamon Spice Delight och Crème Caramel Coconut Bliss.

Kontakta Lily & Hanna´s här eller titta in på deras Facebooksida här