Stilla oron – nu kan du träffa en veterinär genom mobilen, gratisRinnande ögon, fläckar i pälsen eller förstoppning – det finns många vanliga symptom hos våra husdjur som kan skapa oro. Nu kan du få råd, behandling eller remiss direkt genom FirstVet.
–Vi samarbetar med alla svenska försäkringsbolag, så tjänsten kan användas kostnadsfritt av dig som har en djurförsäkring, säger Ida Ellebæk, veterinär på FirstVet.

Kala fläckar i pälsen, klåda eller diarré – våra djur drabbas ofta av olika åkommor som gör oss ägare oroliga. Vissa symptom går över av sig själva efter en tid medan andra kan kräva hjälp av en veterinär för att inte bli värre. Som djurägare kan det dock vara svårt att veta om man behöver uppsöka vård eller ej – och var man i så fall ska vända sig när djuren inte mår som de ska. I dag är det dock enklare än någonsin att komma i kontakt med en veterinär helt digitalt.
Lägg till ditt djur nu för att vara redo när olyckan är framme

”Slipper ofta att åka in”
FirstVet grundades i Sverige 2016. Hos FirstVet kan du göra veterinärbesök med legitimerade veterinär via ett videosamtal för att du som djurägare ska kunna stilla din oro, få tips och råd, behandling på plats eller en remiss till din lokala veterinär.

"Man vänder sig till FirstVet när man är osäker på om ett fysiskt veterinärbesök är nödvändigt eller inte; ofta slipper man då att åka in”
– Ida Ellebæk, veterinär på FirstVet.

Många av FirstVets veterinärer är specialiserade på hundar, katter, gnagare, fåglar, kaniner, reptiler, fiskar, exotiska djur eller hästar. För att komma i kontakt med en veterinär hos FirstVet laddar du enkelt ner appen eller går in på firstvet.se och lägger till ditt djur.
–Det tar ungefär två minuter att lägga till sitt djur, när man gjort det kan FirstVets veterinär snabbt ge dig hjälp om olyckan skulle vara framme, säger Ida Ellebæk, veterinär på FirstVet.
Här kommer du till Firstvet.se

FirstVet samarbetar med alla svenska djurförsäkringsbolag, vilket gör att tjänsten kan användas helt gratis av dig som har tecknat en djurförsäkring åt ditt djur.
– Vi ersätter inte en fysisk veterinärklinik utan är ett komplement. FirstVet kan lugna och hjälpa genom en bedömning om du känner dig osäker – men upplever du att ditt djur är akut sjukt rekommenderar vi alltid att uppsöka närmsta veterinärklinik.

Lista: Det här söker djurägare oftast veterinärhjälp för hos FirstVet:
1. Mage och tarm

Kräkningar och/eller diarré är en av de absolut vanligaste anledningarna till att djurägare uppsöker veterinär. Djur kan även drabbas av förstoppning eller gaser – och det är inte alltid man kan finna grundorsaken till besvären. En behandling är ofta symptomatisk och därför är det viktigt att ta kontakt med en veterinär för att avgöra om du kan behandla ditt djur hemma eller bör uppsöka en klinik.

2. Hud, päls och öron

 Husdjur har inte sällan problem med hud, päls eller ögon – exempelvis genom kala fläckar i pälsen, klåda i huden eller besvär med öronen. Alla symptom kan ha olika anledningar och det är därför klokt att rådfråga veterinär om du ser att ditt djur besväras.

3. Ögon

Att djur får rinniga eller kliande ögon är inte ovanligt, men symptomen kräver ofta behandling. Därför är det viktigt att höra av sig till en veterinär för att få rätt hjälp.

Besök våra veterinärer och specialister genom videosamtal i mobilen. Få behandling direkt eller remiss till din lokala veterinär. FirstVet är dessutom gratis med djurförsäkring.

• Gratis med djurförsäkring
 

• Första besöket gratis för dig utan djurförsäkring
 

• För husdjur och häst
 

• Öppet 08-24 alla dagar

Läs mer här