Därför har du inte sett Sveriges vanligaste fågel

Varje år föds ungefär 99 miljoner kycklingar i Sverige, och i princip alla föds upp inom köttindustrin. Trots sin möjliga livslängd på tio år blir de mycket sällan äldre än 35 dagar, och i Sverige dödas i snitt tre kycklingar per sekund.

Du kan hjälpa djuren med ditt testamente

Den rikstäckande organisationen Djurens Rätt bildades redan 1882, och arbetar för en värld där djur respekteras. Organisationens arbete innefattar bland annat att hjälpa och upplysa konsumenter om hur de kan handla mer djurvänligt.

Vill du bli trädgårdsmästare, florist eller veterinär? Här är skolan för dig!

På Himmelstalunds utbildningscentrum får du en attraktiv yrkesexamen som gör dig jobbredo direkt efter gymnasiet – och behörighet till många av Sveriges universitet och högskolor.

Älskar du ridsport? Då vill du inte missa Gothenburg Horse Show

Den tredje till sjunde april intar Gothenburg Horse Show Scandinavium i Göteborg. Under helgen utspelar sig de nervkittlande världscupsfinalerna med de bästa ekipagen från hela världen.

EuroHorse – mässan 3-7 april för dig som älskar hästar

I anslutning till de dubbla världscupsfinalerna under Gothenburg Horse Show, 3-7 april, arrangeras hästsportmässan EuroHorse.

Så skyddar du ditt husdjur från julens frestelser

Ursula Lige-Berglund, ansvarig för hälso- och skadeförebyggande frågor på Sveland Djurförsäkringar, berättar om hur du undviker de vanligaste julfarorna.

Nyhet: Sveriges första ekologiska och KRAV-märkta hundmat

Nu lanserar Magnusson Petfood ett KRAV-märkt torrfoder som gör det lätt att göra skillnad i matvalet åt våra fyrbenta vänner.

Stilla oron – nu kan du träffa en veterinär genom mobilen, gratis

“Vi samarbetar med alla svenska försäkringsbolag, så tjänsten kan användas kostnadsfritt av dig som har en djurförsäkring”