Svårt att få ihop vardagsmaten? Här är matkassen som är enkel – på riktigt

Middagsdags igen men inspirationen tryter och det sista du vill är att spendera massor av tid i köket efter en stressig arbetsdag. Känner du igen dig? Enkla Kassen är matkassen som vill ge dig en stressfri vardag med god, lättlagad mat som kan minska din klimatpåverkan från mat med hela 80 procent. Alla rätter tar 30 minuter i snitt (på riktigt!) att laga och är det veganska alternativet för icke-veganer. 

Middagen som ska vara en mysig och avkopplande stund på dagen kan för många bli ett stressmoment. Men vad sägs om att få hem rätter till dörren som inte bara tar ynka 30 minuter att tillaga i snitt, utan också går att spara om du vill laga senare? Du behöver inte ens vara hemma när det levereras och till råga på allt är kassarna helt växtbaserade, utan matsvinn och kan minska din klimatpåverkan från mat med 80 procent.

– Enkla Kassen startades som ett initiativ för att bromsa klimatförändringarna. Som privatperson kan det vara svårt att göra saker som att skippa bilen eller byta boende för att hjälpa klimatet men genom mat kan vem som helst påverka och göra en stor insats. Det går att byta från en dag till en annan, säger Johannes Källgren, grundare av Enkla Kassen.

Här hittar du exempel på Enkla Kassens goda recept

Gör det enkelt att börja med en ny vana
Att byta matvanor kan vara svårt. Många äter samma mat och man har sina paradrätter man lagar om och om igen. Lägger man sedan till det berömda livspusslet så kan det bli extra klurigt att börja med något nytt. Enkla Kassen vill, som namnet skvallrar om, göra det riktigt enkelt att komma igång med en ny god vana.

– Lådan dyker upp utanför dörren och du behöver inte ens vara hemma för att ta emot den då kassen inte innehåller kylvaror utan endast skafferivaror och tåliga grönsaker. Vårt mål är att det ska vara så enkelt att Enkla Kassen är det alternativet man väljer när man känner sig lat. Det är då man kan skapa hållbara rutiner, förklarar Bea Garcia, vd på Enkla Kassen.

Passar både singeln, paret och familjen
Även om kassen är helt vegansk passar den alla. Faktum är att hela 80 procent av kunderna är icke-veganer. Du kan välja hur ofta du vill få leverans för att det ska passa in i ditt vardagspussel, med leverans varje, varannan eller var fjärde vecka.

– Är man singel får man matlådor över som de flesta går att förvara i både kyl och frys. Vi levererar direkt till dörren till 70 procent av Sverige och till Bring utlämningsställen i hela landet tack vare att kassen inte kräver kyl eller frys. För dig som vill göra lite gott för klimatet och förenkla din vardag kan du byta ut din vanliga middag bara en dag i veckan. Som plus i kanten är kassen också otroligt prisvärd – det ska inte vara premium att ha möjlighet att få äta bra mat, avslutar Bea Garcia.

 

Många tycker det är krångligt att komma igång med vegansk mat.

Man ska först hitta ett recept man gillar. Sen lägga till det man behöver på inköpslistan. Sen gå och handla alla råvaror. Och till sist laga rätten som kanske dessutom är krånglig. Och om du vill bygga nya matvanor behöver du samla energi och tid för att upprepa hela processen igen och igen.

Vi har förenklat det till:

Beställ på 3 minuter. Laga din första rätt på 30 minuter.

Och som bonus så behöver du bara beställa en gång, sen kommer kassen fortsätta att dyka upp varannan vecka utan att du behöver tänka på det, så det blir lätt att odla nya hållbara matvanor.

Beställ Enkla Kassen