Sveriges främsta spaexpert om sparesorten: ”Vilken succé!”Makalös strandutsikt och välgörande musik, specialdesignade rum, Sveriges största fotokonstgalleri och högklassiga smakupplevelser. Hotel Tylösands vision om att skapa en modern spaanläggning, eller ett ”social spa”, har på kort tid gjort anläggningen till en av västkustens mest attraktiva. Visionen har varit att skapa en oas med semesterkänsla – året runt, berättar Hotel Tylösands vd Elisabeth Haglund.

Hotel Tylösand ligger bokstavligen på sanddynerna vid den vidsträckta stranden Tylösand utanför Halmstad. Anläggningen har beskrivits som en unik oas för återhämtning – eller en plats att åka till för den som vill ha en semesterkänsla.
– Vi har en spännande anläggning. Det finns väldigt mycket att göra här, berättar Elisabeth Haglund, vd Hotel Tylösand.

Hotel Tylösand grundades i början av 1900-talet och ägs sedan 1995 av artisten Per Gessle och den tidigare vd:n för TV4, Björn Nordstrand. Här erbjuds du ett modernt hotellboende med förstklassiga restauranger, ett branschledande och prisbelönt spa, en unik konferensanläggning, ett pulserande nöjesliv och Sveriges största konstgalleri med inriktning på modern fotokonst.
Vill du utforska Hotel Tylösands alla delar? Klicka här

”Modernt och socialt spa”
Hotel Tylösands spaavdelning, The Spa, totalrenoverades 2015 med en vision om att skapa ett modernt och socialt spa som skiljer sig från den traditionella och ofta tysta spa-atmosfären. Elisabeth Haglund, vd Hotel Tylösand, beskriver hur det inne i spat spelas musik och att du under din spabehandling kan välja vilken musik som ska spelas.
– Musiken är viktig hos oss, vi är inget tyst spa. Här får du umgås, prata och lyssna på musik.

Resortens poolområde är brett med fotbad, ångbastu, softsauna, bubbelpooler, gemensam bastu, isvak och en utomhuspool. För den som vill höja pulsen erbjuds vattenträning och den som vill behålla sin vilopuls kan titta på bio – direkt från den stora poolen. Träningsmöjligheterna sträcker sig vidare till yoga och mer fysiskt utmanande träningspass som bodypump och spinning. Hotellets gym har utsikt över havet. Med stranden utanför dörren är det enkelt att ta en promenad längs den sju kilometer långa sandstranden.
Upptäck Hotel Tylösands spa - klicka här!

På hotellet finns även Sveriges största fotokonstgalleri – perfekt för den som vill gå en konstrunda under sitt besök, menar Elisabeth Haglund.
– Det är något gästerna uppskattar. Jag skulle säga att väldigt många åker hit för att titta på konsten och går därför en liten konstrunda under sitt besök. Den som inte gör det blir påmind om konstinriktningen eftersom det hänger trevlig konst att titta på runtom i hotellet.

På resorten finns även fyra restauranger som använder ekologiska och närproducerade råvaror. Såväl kvällstid som under helger brukar hotellet även anordna något extra för sina gäster, avslöjar Elisabeth.
– Många helger bjuder vi våra gäster på underhållning såsom dryckesprovning, liknande livemusik i restaurangen och mycket mer.

Spa-experten: ”Vilken succé!”
Frilansskribenten med spa som specialitet, många gånger kallad Sveriges främsta spaexpert, Heidi Rovén, har besökt över 250 span världen över. Många av dem har hon recenserat på sin blogg Spabanken.se. I slutet av 2018 besökte hon Hotel Tylösand och beskriver det som en succé.
– The Spa på Hotel Tylösand är för rockstars och wannabees. Här mådde vi som stjärnor hela helgen. Varma bad, heta bastur, sköna behandlingar, jag till och med badade i havet! Det här spahotellet har gjort helt rätt i att våga sig på en annan nisch; social spa, med grönt ljus för prat, eget musikval i behandlingsrummet - och bio i poolen! Vilken succé!
Vill du boka in en spaweekend på Hotel Tylösand? Klicka här!

  • 230 hotellrum
  • 2 våningar spa
  • Gym och träningslokaler
  • 4 restauranger
  • 1 nattklubb
  • Eget bageri
  • Sveriges största konstgalleri
  • Ca 10 min från flygplats och tågstation

Vill du boka en spadag eller spaweekend hos oss? Kontakta oss gärna!

Telefon: 035-305 05
Mail: bokning@tylosand.se
Tylöhusvägen 28, 302 73 Halmstad