Här är försäkringsbranschens nästa utmaning efter regelverksimplementeringen

Försäkringssektorn har gått in i en ny fas där den senaste vågen av implementering av regelverk har börjat mattas av. Det är dags för försäkringsbranschen att fokusera på förenkling, effektivisering och minskade kostnader.

– När man arbetar med att implementera ett regelverk är det ofta under stor tidspress. Målet är att bli klar i tid och effektivitet och kostnader hamnar ofta i skymundan.Nu ser de stora försäkringsbolagen ett behov av att få ned kostnaderna och skifta fokus från regelverksprojekt tillbaka till affären och förenkling av processer, säger Erik Bergendorff, Manager på konsultbolaget zeb Consulting.

Med ett brett försäkringserbjudande inom bland annat intern styrning och kontroll, governance, management och utbildningstjänster är zeb Consulting en samarbetspartner som både kan fokusera på djupetoch hantera helheten.

– Vi hjälper försäkringsbranschen med allt från att driva hela projekt från start till slut till att fungera som bollplank och ge råd i specifika frågor, beroende påkundens behov, säger Petra Holmberg, Senior manager på zeb Consulting.

Läs mer om zeb Consultings tjänster här 

zeb är din partner för förändring. Vårt mål är att inspirera till framtidsorienterade beslut och skapa långsiktiga värden för våra kunder. Vi stöttar dig från tanke till handling genom att utveckla strategier, omvandla dem till operationella mål och genomdriva implementering.

Vi tillhandahåller tjänster till alla typer av företag inom den finansiella sektorn, från stora universalbanker och försäkringsbolag till värdepappersbolag och kapitalförvaltare samt betaltjänstleverantörer och FinTechs.

Kontakta oss här