Ta körkort i första klass – i en BMW i8Ibland kan det kännas som att det är omöjligt att hitta i djungeln av trafikskolor – de flesta har liknande bilar och priserna skiljer sig sällan markant åt, så det har varit hugget som stucket vilken skola man väljer. Nu sticker Your Driving Academy ut hakan ordentligt och erbjuder övningskörning i lyxklass, med nya supersportbilen BMW i8.

Navid Qazi har alltid älskat bilar – när han var liten var det inte actionfigurer eller låtsaspistoler som lockade, utan insidan på pappas nya bil. Den kärleken bär han med sig än idag och det är den som ligger bakom att han har beslutat sig för att på allvar växla upp körupplevelsen för sina körkortselever.
– Jag har varit körlärare sedan 2013, både som anställd och som konsult, men startade Your Driving Academy (YDA) 2016 för att kunna erbjuda något utöver det vanliga. Visionen är att det framöver ska finnas konsulter i hela Sverige som kör med YDA, och jag siktar på att ”att YDA” ska bli sett nytt ord som är synonymt med att ta körkort, berättar han.

En lättkörd lyxbil
Det var ett mycket välgrundat beslut att välja den strömlinjeformade BMW i8 Coupé. Förutom ett dynamiskt formspråk och hela 374 hästkrafter är i8:an en hybridbil som bara har en förbrukning på 2,2 L på 100 km och ett koldioxidvärde på högst 49 g/km vid blandad körning. 
– Det är en lyxbil som både är lättkörd och vacker, men som ändå kan köras med gott samvete. Dessutom har det varit väldigt viktigt för oss att detta är en chans som alla ska ha chansen att få njuta av. Vi har därför utformat olika erbjudanden med olika upplägg: den som bara vill testköra kan höra av sig till YDA för att boka en personlig konsultation. Därutöver har vi två paket med körkortsgaranti i begränsat antal, enbart för Expressens läsare. Erbjudandet gäller först till kvarn för de som bokar ett körkortspaket innan 30 mars, säger Navid.

Anmäl dig till en intensivkurs hos YDA

Enorm skillnad i upplevelse
Det ena paketet, som erbjuds i 10 exemplar, inkluderar 25 lektioner om 70 minuter, varav 15 stycken i BMW i8, medan det andra paketet – som också det erbjuds i 10 exemplar - inkluderar hela 25 lektioner om 70 minuter i den extravaganta Coupén. Självklart ingår också teoripaket, vilka YDA erbjuder i samverkan med Stockholm City Trafikskola, samt riskkurser i olika format.  
– Att ta körkort i en vanlig budgetbil kostar mellan 30 000 och 40 000 kronor – att göra det med BMW i8 kostar mellan bara 45 000 och 60 000. Paketen kan delbetalas via bland annat Klarna; det är en enorm skillnad i upplevelse till ett mycket konkurrenskraftigt pris. För den som inte har möjlighet eller råd att genomgå körutbildning på traditionellt vis håller vi också på att etablera webbkurser. 

Satsar på automatväxlade fordon
YDA kommer också att fasa ut manuellt växlade bilar till förmån för modernare automatväxlade fordon, inte minst eftersom det framöver kommer att bli allt sällsyntare med manuell växling. Han betonar att många som ska ta körkort skulle må bra av att lära sig att hantera en piggare bil.
– I förlängningen handlar det om körglädje. Det här är chansen för dig som älskar bilar och miljö och vill ha en högst annorlunda och spännande körupplevelse på vägen till körkortet, avslutar han.

Your Driving Academy startades 2016 som en konsultfirma som samarbetade med andra trafikskolor för att hjälpa deras elever med körlektioner och teorikurser såsom Risk 1, Risk 2 och introduktionsutbildning. Idag går YDA i frontlinjen för att utveckla körkortsupplevelsen på ett både tryggare och roligare vis. Du bestämmer själv tempot för utbildningen, och YDA finns med dig hela vägen – här kan du känna dig trygg.

Du hittar oss här: 
Valhallavägen 73 (Östra station)
Upplandsgatan 52 (Odenplan)

www.yda.se