Ta med familjen på ett äventyrligt Spöklov i Borås!

Om du vill ta med familjen på en aktivitetsfylld semester med massor av mysiga och rysliga upplevelser både för små och stora barn är Borås staden att åka till. Här kan ni bland annat besöka Sveriges första hemsökta museum, testa mörkerklättring i äventyrsparken eller gå på Borås Djurpark och upptäck en förtrollad värld med pumpor, värmande eldar och mystiska varelser.

I år förvandlas läslov till Spöklov i Borås och staden är full av rysligt mysiga aktiviteter. Så passa på att stanna en natt eller två för den bästa upplevelsen av Spöklov i Borås. 

Magiska djuruppleveler och hemsökta föremål
Borås Djurpark lanserar i år en ny satsning där parken fylls med pynt, pumpor och mystiska varelser. Här får ni uppleva rikligt med Halloween-magi, träffa djur och ta del av massor av roliga aktiviteter så som fiskedam, ansiktsmålning och hambalslabyrint. Ni får även tillfälle att hjälpa Trollkarlen Gaston att vinna tillbaka sina förlorade krafter, upptäcka Bergatingens boning och höra älvornas skönsång.  

Djurpark, bus och godis i ett! Kan det bli bättre? Läs mer här 

Det nya tillskottet i staden är det hemsökta museumet grundat av Sveriges främsta paranormala utredare bröderna Tony och Niclas, även kända som LaxTon, som just nu är aktuella i Spökjakt säsong 3. Upplev påstått hemsökta föremål, spökjägarshopen eller varför inte gå en guidad tur ledd av självaste spökexperterna.  

Vågar du på dig ett besök på museet? Klicka här för få reda på mer 

För de nyfikna och äventyrslystna
Har du barn som är intresserad av experiment och vetenskap är Navet Science Center stället att besöka. Under lovet bjuder de bland annat på astronomivisningar, kemishow med Halloween-tema och event som Navet Escape där utmaningar och kluriga gåtor ska lösas. 

Se Navets hela program här  

När hela familjen söker spännande äventyr är det till Upzone Äventyrspark som ni ska åka. Här kan ni testa mörkerklättring med pannlampa i höghöjdsbana i en park upplyst med färg. En häftig upplevelse för både stora och små! 

Spana in Upzone By Night här! 

Fler konst(iga) äventyr!
Röda Kvarn är Sveriges äldsta bevarade biograf och under spöklovsveckan erbjuder de ett läbbigt knattefilmspaket med tre filmer för de yngre barnen som älskar kusligheter. För de de lite äldre barnen visas Dracula på Borås Stadsteater, följ med på ett visuellt epos i sann skräckromantisk anda. Om nordisk mytologi låter intressant är ett besök på Textilmuseets utställning Craft Rituals ett måste. Där får ni uppleva ett 52 meter långt färgsprakande multimedia-konstverk med specialkomponerad musik, interaktiva instrument och rituella spinnrockar om sägnen om vackra väsen med magiska krafter.  

Borås är knutpunkt för fyra riksvägar, bland annat motorvägen mellan Göteborg och Stockholm. Närheten till Göteborg Landvetter Airport och flertalet järnvägsförbindelser är en del av Borås goda läge.

Det är både prisvärt och enkelt att ta sig med buss eller tåg till Borås. Väl på plats ligger Borås resecentrum (dit såväl bussar som tåg anländer) centralt beläget i staden med gångavstånd till det mesta.