Tareq Taylor besöker japanska knivjätten Mcusta Zanmai

Vikingsun importerar lyxiga japanska knivar. Under tre veckor reste de runt i Japan där de exempelvis besökte knivfabriken Mcusta Zanmai tillsammans med stjärnkocken Tareq Taylor. Där fick de ta del av hur varumärkets eftertraktade knivar tillverkas.

Om du är intresserad av matlagning har du antagligen hört talas om Mcusta Zanmai. Deras knivar tillverkas till stor del för hand och för att bibehålla en hög kvalitet producerar de enbart 1 300 knivar varje månad. Väntetiden för att få en av knivarna kan bli lång, bara Sverige beställer tusentals knivar varje år. Vikingsun är generalagent och sköter distributionen i Sverige.

Intresserad av Vikingsuns utbud av matlagningsknivar? Klicka här 

Exklusivt tillverkade

De rostfria bladen till Mcusta Zanmais knivar skärs ut med laser och pressas sedan med upp till 450 tons kraft. Knivarnas handtag poleras till perfektion och varje kniv slipas för hand. Alla knivar går slutligen igenom ett sista test innan de godkänns, det så kallade handdukstestet; att kunna skära igenom en ihoprullad frottéhandduk.

Någon som använder sina knivar från Mcusta Zanmai dagligen är stjärnkocken Tareq Taylor. Han blev märkbart imponerad av den precision som knivarna framställs med.

– Jag kunde aldrig tro att så mycket görs för hand, säger Tareq.

Läs mer om Vikingsuns besök på Mcusta Zanmai här

 

 

VIKINGSUN AB startade 1994 och marknadsför premiumprodukter för privata och professionella kök. Vi prioriterar hög produktkvalitet, hög servicenivå och hög leveranssäkerhet. Våra kunder finns främst inom detaljhandeln och bland restauranggrossister och profilföretag.