Tidlösa inredningsdetaljer av prisbelönade designern – Beslag Design fyller 50 år

I år fyller familjeföretaget Beslag Design 50 år – något som firas med ett spännande designsamarbete med Monica Förster och kollektionen Jubilee.  
Förster är en av landets främsta designers och har hela tiden legat högst upp på vår önskelista, säger Pär Winberg, vd Beslag Design.  

Beslag Design är familjeföretaget som satsar på de små detaljerna, som lyfter hemmet till en ny nivå. Sedan starten 1972 har de försett såväl privatpersoner som butik, kontor, restaurang och hotell med utsökta inredningsdetaljer. Idag är de branschledande inom områdena beslag- och interiörprodukter.  

I och med företagets 50 års-jubileum strålar de samman med prisbelönta designern Monica Förster för ett unikt, hållbart och tidlöst samarbete.  

– Det är viktigt att skapa produkter som är hållbara och långsiktiga. Jubilee består av en serie knoppar och handtag tillverkade i obehandlad mässing, som är ett föränderligt material. Det blir vackert nött och patinerat ju mer det används, säger Sandra Hemberg, medie- och kommunikationschef Beslag Design. 

Stora internationella framgångar
Monica Förster är en av landets främsta designers med stora internationella framgångar och prestigefyllda samarbeten på sitt CV. Hon designar allt från möbler till mindre inredningsdetaljer med en stil som är tidlös och innovativ. Kollektionen Jubilee är unikt framtagen för Beslag Designs 50-årsjubileum och beskrivs som en hyllning där dåtid och framtid löper samman och får tolkas i produkterna, med en industriell känsla som är både klassisk och samtida.  

 

 

– Varje projekt börjar med en tanke. En idé som mynnar ut i en konceptuell gestaltning. Först därefter fokuserar jag på formen och detaljerna. Vi kombinerar det intuitiva och hantverksmässiga med det tekniska. Jag är ständigt nyfiken på hur man kan använda olika material och skapa nya kombinationer, säger Monica Förster.  

“Otroligt stolta”
Kollektionen Jubilee lanseras 24 augusti och på Beslag Design är stämningen pirrig och förväntansfull. 

– Det här är vårt första designsamarbete och vi är otroligt stolta över att Monica valt att göra det här med oss, avslutar Sandra Hemberg.  

På Beslag Design brinner vi för inredning och detaljer. Vår affärsidé är enkel – att utveckla och marknadsföra ett innovativt och efterfrågat sortiment av beslag och inredningsdetaljer. Sedan 1972 har vi vuxit stadigt och idag är vi branschledande inom områdena beslag- och interiörprodukter. Vårt kontor och lager ligger i natursköna Båstad. Härifrån ger vi bästa tänkbara service till våra kunder, vilka återfinns i hela Norden och delar av Europa.

Läs mer på https://www.beslagdesign.se/