Tips: Roliga sportlovsspel för hela familjen!

Sportlovet är äntligen här och för många familjer är det en perfekt tid att umgås och ha roligt tillsammans. Eftersom sällskapsspelet var årets julklapp 2023 och många har fått upp ögonen för roliga spel, har BRIO satt ihop en tips-lista på spel och aktiviteter som passar perfekt att prova under lovet.

Kortspel, pussel eller roliga bingospel – var det någon särskild kategori som din familj fastnade lite extra för i julas? När sportlovet närmar sig börjar många familjer planera dagarna i skid- eller pulkabackar, och kvällarna med en kopp varm choklad och ett roligt spel. Oavsett om ni är ute efter spänning, skattjakt, pussel eller bingo hittar ni något för alla åldrar och intressen hos BRIO. Här är nya och gamla spelfavoriter som hela familjen kommer att älska.

1. Alga Skurkarnas Skurk – Kortspelet

Succéböckerna Skurkarnas Skurk finns nu äntligen som ett spännande kortspel som passar familjedeltagarna från 8 år och uppåt. Jakten sker genom lurendrejeri, tjuveri och lömska kortbyten. Vem i er familj lyckas bli den bästa skurken och vinna i Skurkarnas Skurk? Här hittar du det!

 

2. Alga Musse & Heliums 4 i rad

Det klassiska 4 i rad-spelet har fått en spännande twist med Musse & Helium. Duvjägarna kan snabbt ta vinsten ifrån dig, så vem lyckas först lägga fyra marker i rad? Det här roliga, nya familjespel är lämpligt för barn från 5 år och uppåt. Här hittar du det!

 

3. Alga Musse & Heliums Bild Yatzy

Älskar familjen Yatzy? Den här nyheten piggar upp det klassiska spelet med bilder från Musse & Heliums spännande värld. Slå de rätta kombinationerna utan att Duvjägaren dyker upp och saboterar för dig – ett perfekt spännande spel från 5 år och uppåt. Här hittar du det!

 

 4. Alga Musse & Heliums Bild Bingo

Även bingospelet har fått ett rejält lyft med Musse & Helium i det här nya spelet som familjemedlemmar från bara 4 år kommer att älska! Här kan ni alla spela bildbingo med Musse & Heliums bästa kompisar. Vänd på korten och lägg markörer på din spelbricka. Den som först får 5 i rad vinner! Här hittar du det!

 

5. Alga Den försvunna diamanten

Ge er ut på den spännande skattjakt som har pågått sedan 50-talet i sällskapsspelens sällskapsspel: Den försvunna diamanten. Letandet efter Afrikas största diamant tar er kors och tvärs över den afrikanska kontinenten och mycket spännande äventyr dyker upp på vägen. Det här är en äventyrlig aktivitet som passar deltagare från 6 år och uppåt. Här hittar du det!

 

6. Ravensburger Gabby's Dollhouse Junior Labyrinth

Hjälp Gabby och hennes vänner att hitta de katter som gömmer sig i labyrintens slingrande gångar. Det är både möjligt att förflytta labyrinten och flytta er själva längs vägen – och vinnaren blir deltagaren som lyckas hitta katterna snabbast. Spelet är lämpligt för barn från 4 år och uppåt. Här hittar du det!

 

 7. Ravensburger GraviTrax Starter-Set

För familjen som längtar efter att få bygga och pyssla tillsammans är GraviTrax kulbanesystem perfekt att testa under lovet! Här kan ni bygga egna världar av kulbanor och se kulorna rulla i mål. Detta set kan göras oändligt större med utökningar och garanterar gränslöst bygg- och spelnöje. Byggandet passar familjemedlemmar från 8 år och uppåt. Här hittar du det!

 

8. Ravensburger 1000p Pussel Scandinvian Places Stockholm

Välkommen till vackra skandinaviska smultronställen i pusselform! Pusslet Scandinavian Places – Stockholm tar er med till den svenska huvudstaden – om ni lyckas pussla ihop det 1 000 bitar stora pusslet, förstås. Detta pussel skapar timmar av familjevänlig underhållning. Här hittar du det!

Ravensburger 

Ravensburger AG är en internationell koncern med flera välkända spel- och leksaksvarumärken. Företaget består av Ravensburgers blå triangel, som är ett av de ledande europeiska varumärkena för spel, pussel och pyssel. Dessutom utökar varumärkena BRIO, Alga och ThinkFun koncernens portfölj. Ravensburger har varit ett familjeföretag sedan det grundades 1883 och präglas av tradition och värderingar. 

Läs mer här 

 

Alga 

Ja, alla spelar faktiskt Alga. Algas spel suddar ut gränserna mellan generationer och tar plats i verkligheten. Häromåret firade Alga att ha skapat glädje, samvaro och gemenskap i 100 år! Under den här tiden har oräkneliga spel från Alga hittat sin självklara plats i nordiska hem och hjärtan. Våra älskade klassiker fortsätter att trängas i hyllorna med ständigt rykande färska nyheter. 

Läs mer här 


BRIO

BRIO är ett ledande företag inom leksaksbranschen, känt för sina högkvalitativa och pedagogiska leksaker. Med en historia som sträcker sig tillbaka till 1884, har BRIO dedikerat sig till att främja barns utveckling och kreativitet genom sina produkter. Deras sortiment inkluderar trärälsbanor, dockor, pussel och mycket mer. BRIO strävar alltid efter att erbjuda säkra och miljövänliga leksaker som inspirerar till lek och fantasi.

Läs mer här