Tips: Så får du en soffa och säng som räcker hela livetGenom att måttbeställa soffa och säng och anpassa dem efter kroppsmått och vikt, kan de räcka hela livet.
– Våra produkter är så bra och välgjorda att vi lämnar livstidsgaranti, säger Sami Rosenberg, vd på möbeltillverkaren Bed & Sofa.
Nu lanserar man också tjänsten Swaffie, där man förnyar och modernisera gamla soffor.

Möbler är en viktig del av livet. Att sova skönt i sin säng och sitta eller ligga bekvämt i sin soffa höjer livskvalitén.

Men vi har alla olika förutsättningar. Vi väger olika och har olika kroppsform, där våra delmått, som rygglängden och lårbenslängden varierar. Samtidigt är de flesta soffor bygga enligt standardmått, medan sängar kommer i några typiska standardstorlekar. Det gör att komforten i möblerna minskar,

– Det här är inte optimalt. Vi kan tillverka bättre möbler för våra kunder eftersom vi arbetar efter måttbeställning, säger Sami Rosenberg. 

Bed & Sofas möbler byggs för hand i företagets fabrik i Västerås, från träreglar inköpta på den lokala byggmarknaden, via tyger och fjädrar i dynor och madrasser och hela vägen till färdig produkt. 

– Tillsammans med kunden tar vi fram unika sängar och soffor enligt deras önskemål, säger han.

Vikten ändras – då justerar Bed & Sofa madrassen
Eftersom kvaliteten är så hög lämnar Bed & Sofa livstidsgaranti på möblerna. Man erbjuder också en Sitt- och Sov Gott-garanti. Är inte soffan eller sängen till belåtenhet har man rätt att byta ut eller helt avbryta köpet i upp till tre månader.

För en viss typ av sängar, Nature Beds, har kunden rätt att under resten av livet justera madrassen vid två tillfällen.

– Vi vet att människors kroppsvikt ändras genom livet. Då är det viktigt att sängen anpassas efter det. När det är dags är det bara att ringa så kommer vi och justerar madrassen, säger Sami Rosenberg.

Nu lanserar Bed & Sofa erbjudandet Swaffie, där man renoverar och klär om gamla soffor så att de blir som nya. I vissa fall kan de göras större eller mindre.

– Detta är i grunden ett miljöprojekt. Vi försöker förhindra att gamla soffor som kan räddas hamnar på återvinningen, avslutar Sami Rosenberg.

Vi är unga innovatörer som älskar att skapa och bygga möbler. För oss är det lycka att färdigställa en ny möbel för att sedan erbjuda dig nöjet att uppleva känslan av gediget hantverk. 

Vår standard är dina mått!

Läs mer på www.sangosoffa.se