Att kompromissa med dina försäkringar kan bli en dyr affär

Att stå bra rustad inför sämre tider inkluderar att försäkra sig själv och sina ägodelar på ett heltäckande och tryggt sätt. Att vara oförsäkrad eller ha bristfälliga försäkringar kan bli väldigt dyrt, men väljer man rätt försäkring kan man spara pengar utan att kompromissa med sitt skydd.

ICA Försäkring är ett fullsortimentsbolag inom sakförsäkringar, som vill utmana den svenska försäkringsmarknaden. Försäkringsbolaget startades med det uttalade syftet att bli en uppstickare inom branschen, som under lång tid har saknat ett fräscht nytt alternativ till storbolagen. Idag är ICA Försäkring det snabbast växande försäkringsbolaget för konsumenter i Sverige.
– Försäkringar är ett ganska traditionellt område, men vi vill åstadkomma förändringar både vad gäller priser och vad gäller villkor. Det faktum att vi verkar under varumärket ICA ger oss en hel del fördelar i det här arbetet, men det förpliktigar också – våra försäkringar måste vara bra och hålla hög kvalitet, betonar vd Caroline Farberger.

Läs mer om varför du ska välja ICA Försäkring

Plocka russinen ur kakan
Hon förklarar att det handlar om en trygghet och en kvalitetsgaranti; ICA:s vision är att göra varje dag lite enklare för sina kunder, och när det handlar om försäkringar innebär det att kunderna ska kunna köpa bra försäkringar till bra priser, och känna sig trygga med att villkoren står sig bra i konkurrensen.
– Våra försäkringar är högt rankade hos oberoende Konsumenternas Försäkringsbyrå, så att du som kund kan tänka på annat. Vi är som sagt ett fullsortimentsbolag, men det innebär inte att du måste köpa allt hos oss. Målet är istället att du ska kunna plocka russinen ur kakan och välja just de försäkringar du själv behöver.

Oberoende jämförelser online
Caroline konstaterar att ICA Försäkring kanske inte är billigast för varje person för varje produkt, men att bolaget satsar på att ha konkurrenskraftiga priser redan från början, allt för att göra valet lite enklare för kunden. Hon berättar att det finns en myt om att konsumenter tjänar på att samla alla sina försäkringar hos ett och samma bolag och sedan vara det troget i många år, och att de samlingsrabatter som erbjuds av storbolagen ofta blir dyrare i slutändan.
– De 20 procent rabatt du kanske kan få på din ena försäkring är ofta dragen från den andra eller till och med pålagd extra från början. Därför bör du utmana och testa dina försäkringar med jämna mellanrum. Inte nog med att det kan spara dig pengar, utan det kan också ge dig bättre skydd för samma – eller lägre – summa! För att hjälpa våra kunder med detta har vi tagit fram tjänsten Försäkringsutmanaren, där du med Bank-ID läser in de försäkringar du har och jämför dem.

Testa Försäkringsutmanaren här

God service även i det rådande läget
Just nu hanterar tjänsten försäkringar för bil och boende, men kommer eventuellt att utökas senare. Det viktiga, menar Caroline, är att man faktiskt jämför äpplen och äpplen, inte äpplen och päron.
– Försäkringsutmanaren ser självklart till priset, men hämtar också betyg på försäkringarna från oberoende Konsumenternas, så att du kan vara säker på att jämförelserna är opartiska. Kort sagt handlar det om att ge dig som kund bästa tänkbara service.

God service är en målsättning som går igen i ICA Försäkrings hela verksamhet. För närvarande inkluderar det att fortsätta ge samma goda service som vanligt, trots den rådande problematiken.
– Det som sker ute i samhället ska inte märkas så mycket för dig som är kund hos oss; vi har öppet som vanligt. I förlängningen är det självklart svårt att sia om hur utvecklingen kommer att se ut, men vi kommer att fokusera på att fortsätta erbjuda våra kunder bra försäkringar till bra priser. Vi gör det vi är bra på, så bra som möjligt, avslutar Caroline.

Boka en försäkringsgenomgång med ICA Försäkring!

ICA Försäkring erbjuder bra försäkringar till schyssta villkor, för en god magkänsla. Självklart får du som är stammis på ICA bonus på hela försäkringskostnaden, på samma sätt som när du köper mat i en ICA-butik. Och som grädde på moset får du dessutom en massa bra erbjudanden som kan göra din vardag lite tryggare. Visst låter det bra?