Tipset: Hormonfria behandlingen mot vaginala problemDet finns en hel del kvinnor som besväras av vaginala besvär. Klåda, sveda och smärta är några exempel som kan sätta spår i både vardag och samliv. Många känner sig dessutom obekväma kring att prata om sina problem, eller ens söka vård för dem. Svenska Peptonic Medical vill bryta tabun och hjälpa kvinnor med den enkla och hormonfria lösningen: VagiVital Aktivgel.

Omkring 60 procent av alla kvinnor drabbas någon gång i livet av torra och sköra slemhinnor, så kallat vaginal atrofi. Detta kan ge besvär som smärta vid samlag, klåda, sveda och annan irritation som till exempel smärta när man kissar. Naturligtvis kan detta påverka livskvaliteten, och skava både bokstavligt och emotionellt. Besvären kan komma under stressade perioder av livet, vid amning eller vid cancerbehandling, men allra vanligast sker detta under och efter klimakteriet. Trots att problemet är vanligt finns en tystnadskultur.

– Hela 56 procent är obekväma att prata om det och många vågar aldrig söka vård. Vi vill bryta tabun, säger Nikolina Spolén, produktchef på Peptonic Medical.

Helt hormonfri och kliniskt bevisad
Peptonic Medial är ett svenskt företag som fokuserar på kvinnohälsa. Företaget är grundaren av VagiVital – en hormonfri gel mot vaginal atrofi. Produkten har testats i kliniska studier av kvinnliga forskare vid flera universitetssjukhus. Resultatet visade god effekt mot besvär vid vaginal atrofi och orsakade inga allvarliga negativa effekter. VagiVital Aktivgel avger vatten till slemhinnan över tid, återställer pH och stimulerar tillväxten av celler i slemhinnans ytskikt. Nikolina Spolén förklarar att produkten är unik i sitt slag.

– VagiVital Aktivgel har den kortaste innehållsförteckningen på marknaden. Trots att den är helt hormonfri har en multicenterstudie visat att den ger resultat i samma nivå som hormonpreparat.

Här kan du läsa mer om forskningen kring VagiVital Aktivgel

Ett bekymmerslöst underliv
En VagiVital Aktivgel-kur pågår under 90 dagar och och efter det vid behov. Behandlingen är kladdfri tack vare den smarta applikatorn som medföljer. Produkten grundades i tanken om att livet ska vara så bekymmerslöst som möjligt, och det gäller inte minst för underlivet.

– I vår kliniska studie blev 79 procent symptomfria eller signifikant mycket bättre och i vår kundundersökning skulle hela 85 procent rekommendera VagiVital Aktivgel till sin väninna. Vi ser fram emot att få hjälpa fler kvinnor mot en bättre intimhälsa, säger Nikolina Spolén.

Förbättra din intimhälsa nu

Peptonic medical är ett svenskt företag som inriktar sig på kvinnohälsa. Vår vision är att erbjuda säkra och effektiva behandlingar för kvinnor som lider av vaginal atrofi. VagiVital Aktivgel har studerats i randomiserade, dubbelblinda och placebokontrollerade kliniska studier. Produkten har visat positiva effekter på både objektiv (vaginal pH och andel ytliga celler i vaginalslemhinnan) och subjektiva tecken (mest besvärande symtom, såsom vaginal torrhet, vaginal irritation/klåda, dyspareunia och dysuri) av vaginal atrofi. Det tolererades mycket väl och orsakade inga allvarliga negativa effekter.

Läs mer här