Upplev julens magi på BrisakMedan vi förbereder oss för Halloween har Brisak, fyndbutiken på Värmdö, redan välkomnat julen. Planeringen av Stockholms största vinterland har pågått i flera månader och nu kan alla julfantaster äntligen besöka julens mecka. 

Den 18 oktober i år slog Brisak upp dörrarna för sin omtalade julvärld. Hit vallfärdas julfantaster från landets alla hörn för att få uppleva julens magi redan i oktober. Vuxen eller barn, hit kan alla komma för att se rörliga isbjörnar, tomtehus, tomteskogen, posta brev till tomten och välja bland hundratals olika julgranskulor. 

– Familjer kommer hit från hela landet för att uppleva julvärlden och handla julpynt. I förra veckan hade vi till och med ett sällskap från Finland som ringde och frågade när vi öppnade. Det är jättekul att många åker så långt för att besöka oss, säger Liza Maker, marknadschef på Brisak. 

Julförsäljning ökar för varje år och allt fler butiker säljer konstgranar och lysdjur. 

- Förutom ett väldigt stort sortiment av julbelysning, konstgranar och lysdjur vill vi erbjuda julfantasterna det där extra de inte hittar någon annanstans. Vi har till exempel utökat sortimentet med julbyar och tillbehör, och allt i vår utställning är till salu. Det finns kunder som kommer in och köper en ren i naturlig storlek eller en jättetomte för 10.000kr, berättar Liza Maker. 

Besök Brisaks julvärld – klicka här 

Favorit i sociala medier  
Varje säsong inleds med en helkväll för svenska influencers som älskar julen. 

- Vi vill ge de som vill fota och filma chansen att göra det innan saker tar slut och utställningsprodukterna säljs. Det har varit mycket uppskattat och det är alltid lika nervöst att slå upp juldörrarna första gången för den mest kritiska målgruppen. 

Youtubern och influencern Felicia Bergström är en stor julfantast och har filmat flera av sina besök på Brisak. 

– Vi är otroligt tacksamma för att Felicia varit här så mycket, man kan nog säga att det var hon som satte Brisaks julavdelning på kartan. Man kan inte bli annat än glad när man ser hennes entusiasm för julen, berättar Liza Maker. 

När ska man besöka Brisaks julavdelning? 

- Är man ute efter lite mer unika saker ska man komma så fort som möjligt. Vi har vår julkatalog som går ut till 50.000 hushåll den 21 okt, och då brukar det bli lite rusning efter speciella saker man sett. Vi har ju ett väldigt brett sortiment, men inte så djupt, så vissa saker tar slut snabbt. Vår största helg är ändå första advent, då kommer de flesta hit för att maxa upp julstämningen och då finns även den riktiga tomten på plats för att hälsa på alla barn. 

Fynda-på-Marknadskänsla  
Brisaks historia sträcker sig ändå tillbaka 70-talet, då Bröderna Isaksson (därav Brisak), åkte land och rike runt för att sälja korgar och annat på diverse marknader. Sent 90-tal slog bröderna ned sig på Värmdö och öppnade Brisak, som då var en marknad under bar himmel. Idag har butiken växt till hela 6000 kvm och bröderna Isaksson åker världen runt för att fynda produkter som inte finns någon annanstans. Än idag sitter fynda-på-marknad-känslan i väggarna och lokalt kallas ofta Brisak ”Lilla Ullared”. 

DU KAN ALLTID FYNDA PÅ BRISAK!

Sommartid hittar du Stockholms största möbelutställning hos oss.

Vintertid bjuder vi på en glittrande, unik och enorm julavdelning som är en upplevelse både för stora och små.

På våra andra avdelningar; heminredning, leksaker, kläder, verktyg, trädgård, ramar, presentartiklar och kemtekniskt hittar du över 40 000 artiklar du inte visste att du behöver till alltid lika konkurrenskraftiga priser.