Topp 3-listan: Det här kan du fråga din Mercedes-BenzI dag kan vi be våra telefoner och datorer att ringa någon eller skicka ett mejl – nu har tekniken tagit ytterligare ett steg framåt i utvecklingen.
Genom att prata med din nya Mercedes-Benz A-klass kan bilen till exempel hjälpa dig att köpa blommor till din mamma.
– Det är en smart, liten och lyxig bil, säger Charles Olofsson på Olofsson Auto.

Redan 1976 startade Pelle Olofsson upp företaget Auto Importen i Norrköping. År 2001 blev de återförsäljare för Mercedes-Benz och bytte namn till Olofsson Auto. I dag är det familjeägda företaget auktoriserade återförsäljare samt serviceverkstad för Mercedes-Benz, Isuzu Pick-ups och Harley-Davidson.
– Vår familj har jobbat med bilar i över 40 år och kan verkligen branschen, säger Charles Olofsson. Vårt ledord är nöjda kunder och vi strävar alltid efter att erbjuda bästa tänkbara service.

Vill du veta mer om Olofsson Auto? Klicka här


En högteknologisk bil
Den stora nyheten i bilhallen är nya Mercedes-Benz A-klass. Den högteknologiska bilen innehåller ett avancerat AI-system som bland annat låter föraren kommunicera med den genom röststyrning.
– Den har allt en modern lyxbil ska ha i dag och passar den moderna människan.

Mercedes-Benz storsatsar på att utveckla sina produkter och det här är den första bilen som har det nya operativsystemet. Förutom att vara trygg, stabil och säker genom att varna dig när det finns risk för kollision hjälper den dig att väja automatiskt – och den kan till och med bromsa in av sig själv, om du närmar dig en bil i för hög fart.
Här läser du mer om nyheten

Enligt Charles banar den väg för nya högteknologiska bilar som kommer att utvecklas och presenteras på marknaden under de närmaste åren.
– Ytorna är ännu renare, detaljerna ännu mer distinkta, den kan avlasta dig och göra livet lite lättare med de nya, uppkopplade tjänsterna. Den är trådlös och – det som brukar uppskattas mest – har en ny smart röststyrning.

”Nästintill mänsklig”
Nya A-klass förstår, talar, tänker och känner på ett nästintill mänskligt sätt. Förarsätet är utrustat med två touchskärmar för smidig navigering både i kupén och på vägarna. Om du börjar känna dig hungrig på vägarna behöver du inte ge ett kommando om att köra till en specifik restaurang; det räcker med att säga ”Hej Mercedes, jag är hungrig”, och den kommer med förslag på var du kan äta.
– Du kan konstatera att det är varmt, då sänker den temperaturen. Har du glömt din mammas födelsedag? Då kan du be bilen köpa blommor. Det är nästa steg i bilägandet och vi är stolta över att få sälja den hos oss, avslutar Charles.
Visst låter det kul? Här hittar du Mercedes-Benz A-klass

Listan: 3 saker du måste testa med din nya Mercedes
1. Är du sen till kvällens grillfest? Fråga bilen vad du borde ha på dig, så kollar den upp hur kallt det blir och om du kanske borde packa med en extra tröja.
2. Fråga om vägen hem. Om du kör i storstaden och inte är säker på om du kör i cirklar kan Mercedes hjälpa dig att hitta den närmaste vägen.
3. Berätta för vännerna att du är på väg. Med ett enkelt ”Hej Mercedes!” får du hjälp att tala in sms:et som sedan smidigt skickas iväg till din kompis.
Läs mer om bilen här

Nöjda kunder är ledordet för Olofsson Auto och vi strävar alltid efter att erbjuda våra kunder bästa tänkbara service. Vi finns i Norrköping och är auktoriserad återförsäljare samt serviceverkstad för Mercedes-Benz, Isuzu Pick-ups samt Harley-Davidson.

Olofsson Auto är ISO 9001 certifierade samt medlemmar i MRF – Motorbranschens Riksförbund.


Nya Mercedes Benz A-klass