Därför ska du välja en elcykel framför vanlig cykelAllt fler väljer en elcykel framför den gamla klassiska trampcykeln. Fördelar är många, du får inte bara en lätt medvind, slipper svettiga uppförsbackar och är schysst mot miljön – nu kan du dessutom få 25 procent i bidrag på ditt köp. Martin Sjögren, en av grundarna bakom Stålhästen, guidar dig till din elcykel.

Antalet elcyklar som rullar på våra cykelvägar blir allt fler. På bara två år har antalet elcyklar fördubblats och under 2017 såldes 67 500 elcyklar. Eftersom en elcykel alltid går i tid slipper du stressiga bilköer och kollektivtrafik, det har positiva effekter på klimatet – och ger dig vardagsmotion. Sedan september 2017 kan dessutom privatpersoner som köper en ny elcykel få tillbaka 25 procent av priset från staten. Det finns alltså många fördelar med att välja bort den gamla vanliga cykeln.
– Det är ett väldigt effektivt transportmedel och mycket roligare än att sitta i bilkö eller på en buss. Den som börjar bli gammal kan dessutom upptäcka cyklingen på ett nytt och roligt sätt, säger Martin Sjögren, en av grundarna bakom Stålhästen.

Läs mer om elcykelpremien här

Stålhästen är den svenska cykelfirman som startade redan 2010. Alla cyklar är designade i Sverige och är anpassade för vårt bitvis ruggiga klimat. Redan från start var visionen att skapa en stilig och stabil cykel med klassiska linjer som alla skulle ha råd med.
– Det gäller även för våra elcyklar, säger Martin.

Provcykla din elcykel i Stålhästens butik på Sankt Eriksgatan 106 i Stockholm – eller beställ online här

Klassisk och tidlös design
Hos Stålhästen finns elcykeln ”Prima” i en dam- och herrmodell. Den har en brun sadel och bruna matchande handtag. Motorn på 250 watt är tyst och stark och batteriet är gömt inuti en svartlackerad liten aluminiumlåda på bakpakethållaren – så att du slipper cykla runt med en stor plastklump där bak.

”Enkel att använda”
Cykeln går i 25 kilometer i timmen och du kan cykla på en laddning i upp till 70 kilometer. Behöver du ladda din elcykel kan du göra det i ett vanligt vägguttag – på bara fyra timmar.
– En elcykel ska inte bara vara snygg, den ska även vara enkelt att använda, avslutar Martin.

Senaste omgången elcyklar sålde slut på tre dagar – missa inte elcyklarna som precis kommit in i butik. Klicka här

Vi är en svensk cykelfirma som såg dagens ljus i oktober 2010. När vi drog igång hade vi en önskan om att skapa en klassisk, stilig och stabil cykel som alla skulle ha råd med. Ingen citybike, mountainbike, cruiser eller allt vad modellerna heter. Vår förebild var istället mormors eller farfars gamla cykel. 

Stålhästens cyklar är designade här i Sverige men har komponenter från världens alla hörn. Ramarna är tillverkade i stål eller aluminium, beroende på modell, och har enkla klassiska linjer. Med lädersadel, matchande handtag och klassiska färger har vi försökt göra våra cyklar så tidlösa som möjligt. Till ett bra pris.

Här hittar du Stålhästens "Prima Elcykel"