Transparens och trygghet när AKAB Home bygger ditt drömhus

Att bygga sitt alldeles egna hus är en dröm som lever hos många – men dyra kostnader och en rädsla för det stora åtagandet sätter käppar i hjulet. Detta vill AKAB Home ändra på. – Vi erbjuder prisgaranti och Sveriges lägsta priser på kontrollansvarig i våra projekt, säger Sadjad Hussein, grundare AKAB.

AKAB Home huserar i Jönköping och grundades 2019 av Sadjad Hussein och Gabriel Kasto. I grund och botten är de båda utbildade byggnadsingenjörer med många års erfarenhet från byggbranschen. Med AKAB Home producerar de villor och småhus för privatpersoner.

– Vi bygger fina, lyxiga och moderna hus till humana priser. Vårt säte är i Jönköping men vi tar oss an uppdrag i hela Jönköpings län med kranskommuner, säger Gabriel Kasto.

En viktig del i AKAB:s erbjudande är prisgarantin för kontrollansvarig, vilken gör att de har landets lägsta priser.

– När man bygger nytt måste man ha en certifierad kontrollansvarig i projektet. Den kontrollansvarige ser sedan till att byggherren uppfyller bygglagstiftningens krav för att huset ska få högsta möjliga kvalitet, säger Sadjad.

En ökad efterfrågan
Coronapandemin har väckt en huslängtan hos många svenskar. Plötsligt vill man ha något eget, kanske en altan, trädgård eller en gräsmatta där barnen kan leka. AKAB Home ser en ökad benägenhet hos människor generellt, och denna efterfrågan vill de förstås möta. Gabriel utvecklar:

– Vi är med under hela resan, kunden möter samma person från början till slut och kommer inte slussas runt. Kund får vara med och påverka under hela processen och vi ger personlig service och kan svara på frågor och funderingar hela vägen tills huset är färdigt. Från ett första möte tar förfarandet upp till nio månader och mindre än ett år från start har man sitt drömhus.

Transparens, tillit och trygghet
AKAB Home grundades i syfte att fylla ett behov som de sett i byggbranschen – nämligen riktig transparens gentemot kunden. Idag bygger de sin verksamhet på företagets grundstenar och värdegrunder, som de kallar för 3T: transparens, tillit och trygghet.

– Vi pratar med kunden, tittar på huset och tar fram rimliga fasta priser, men till god kvalitet. Det finns många oseriösa aktörer som lockar med låga priser och sedan tillkommer en massa dolda kostnader. Vi har full transparens och kunden kan lita på att vi inte kommer med några tråkiga överraskningar, säger Sadjad.

Nu när sommaren närmar sig är det många som hör av sig för ett första möte. AKAB Home vill uppmana den som fantiserar om ett eget hus att våga ta steget och förverkliga sin dröm.

– Att bygga hus ska inte vara skrämmande, det ska vara en fin resa med goda minnen. Vi bygger fina minnen tillsammans med våra kunder, avslutar Sadjad.

AKAB Home utgår alltid utifrån kundens behov. Därför är vårt fokus alltid i första hand på kunden där varje person och frågeställning är viktig. Vi är ett företag med en bred erfarenhet inom projektledning och ROT-arbeten, med kunskaper från både beställarsidan samt entreprenörsidan. Våra värderingar ska genomsyras i varje handling och beslut vi tar, för att säkerställa kvaliteten och resan för våra kunder.

Läs mer på www.akabhome.se