Trött på halsbränna? Så kan ZIVEREL® hjälpa dig

Halsbränna drabbar var femte person och beror bland annat på att magsyra tränger upp i matstrupen. Vanliga symtom visar sig som sura uppstötningar, magsmärtor och en brännande känsla i bröstet. Den drickbara lösningen ZIVEREL® verkar i matstrupen och kan användas tillsammans med traditionell behandling för att lindra symtomen.

Halsbränna drabbar var femte person och kan innebära ett stort obehag med symtom som sura uppstötningar, en smärta i övre delen av magen, svidande smärta i bröstet och svårigheter att svälja. Trots att halsbränna påverkar magsäcken och slemhinnan i halsen verkar traditionell behandling enbart i magsäcken genom att minska mängden magsyra – något som lämnat 30 procent med sina besvär.
– Även om det är viktigt att minska mängden magsyra vid behandling av halsbränna är det högre upp som många upplever besvär, säger Suzanne Ceder, Nordic Brand Manager på Norgine.

Är du drabbad av halsbränna? Klicka här för att läsa mer om tillståndet

1 av 2 upplever lindring
Den nya medicintekniska produkten ZIVEREL® verkar i matstrupen och kompletterar traditionell behandling genom att skydda matstrupens slemhinnor från magsyra som tränger upp från magen. En studie som utförts visar att 1 av 2 patienter upplever symtomlindring när ZIVEREL® används som komplement till annan behandling.

Vill du också testa ZIVEREL®? Klicka här för att beställa hem produkten från apoteket.se

Du kan också köpa Ziverel från kronan.se eller apotea.se

Drickfärdig lösning
ZIVEREL® består av hyaluronsyra och kondroitinsulfat och kommer som en drickfärdig lösning med smak av druvor. Den kan tas vid måltid eller behov – eller enligt rekommendation från vårdpersonal.

NOR/ZIV/0918/0048 oktober 2018. NB

Läs brukarmanual noga innan användning

ZIVEREL® är ett medical device med indikation att förebygga och lindra symtom vid olika tillstånd och besvär av matstrupen (esofagus) såsom reflux, halsbränna, bröstsmärta, irriterande hosta och heshet. Innehåller; Hyaluronsyra, Chondroitinsulfat, Polyvinylpyrrolidon, Xylitol C, Natriumbenzoat, Kaliumsorbat, smaktillsättning, demineraliserat vatten och Poloxamer 407. En dospåse innehåller 10 ml färdigblandad lösning. Rekommenderad dosering, en dospåse efter varje måltid och en före sänggående. Inga kontraindikationer, om inte överkänslighet för ämnen finns. Bör ej användas av gravida eller ammande, då dokumentation saknas. Ingår ej i förmånssystemet. Norgine Sverige AB, Frösundaviks Allé 15, 169 70 Solna. NOR/ZIV/0517/0007.

OM ZIVEREL
ZIVEREL® skyddar matstrupens slemhinnor och främjar läkningsprocessen vid halsbränna. ZIVEREL® ger lindring inom 30 minuter och kan användas som komplement till annan, traditionell behandling vid halsbränna.

SKYDDAR
ZIVEREL® kombinerar hyaluronsyra och kondroitinsulfat och bildar en skyddshinna på matstrupens slemhinnor. Det hindrar magsyra från att tränga in i och irritera slemhinnan.

REPARERAR
Hyaluronsyra kan underlätta sårläkning och kondroitinsulfat främjar reparationsprocessen i matstrupens slemhinnor.

SÅ ANVÄNDER DU ZIVEREL®
Drick en dospåse efter varje måltid och vid sänggående – eller enligt rekommendation från vårdpersonal. ZIVEREL® ger lindring inom 30 minuter.