Undersökning: Svenskarna slarvar med solskyddet – så här blir det enklare att skydda sig rättDe flesta vet att vi måste använda solskydd för att skydda oss mot solen, men ändå slarvas det med solskyddsfaktorn. Det visar en undersökning från YouGov på uppdrag av EVY Technology.
– Det finns stora kunskapsbrister och de allra flesta applicerar en alldeles för liten mängd solskydd. Vi gör det lätt för människor att skydda sig på riktigt, säger Margret Pinto, vd för EVY Techonology.

Enligt en ny undersökning av opinions- och marknadsundersökningsföretaget YouGov slarvar var tredje svensk med solskyddet. Resultatet visar att 47 procent oroar sig för hudcancer, dock är det bara 12 procent som svarar att de vet hur mycket solkräm som behövs för ett fullskaligt skydd och är noggranna med att applicera det.

– Att applicera otillräcklig mängd är lite som att strunta i att knäppa säkerhetsbältet i bilen. Applicerar du 50 procent av den rekommenderade mängden av en SPF 50 motsvarar det snarare ungefär SPF 2, säger Margret Pinto, vd för EVY Technology, företaget känt för sina solskydd i unik mousseform med en patenterad hudvårdsteknologi.

Så uppnår du rätt SPF faktor på solskyddet
Den rekommenderade mängden för solskydd för ansikte och kropp är 5 ml respektive 35–45 ml. Med EVYs unika mousseformula absorberas produkten snabbt, vilket gör det lättare att applicera rätt mängd. Det här tillsammans med dess vårdande egenskaper gör EVY till en storfavorit hos många, och på den oberoende testsidan bäst-i-test.se koras EVY till den bästa solkrämen - både i kategorin för ansikte och kropp.

 

Här kommer du till testet ”Bästa solkrämen 2021”

Här kommer du till testet ”Bästa solkrämen för barn 2021”

 

EVYs sju-stegs guide som hjälper dig välja rätt solskydd
För att säkerställa att du väljer rätt solskydd har EVY tagit fram en checklista med sju punkter som är viktigt att tänka på, punkter som de själva noggrant följer och checkar av.

Det här ska du tänka på: 

  1. Hur enkelt är det att applicera den rekommenderade mängden? Står det på produkten?
  2. Hur högt UVA-skydd har solskyddet? (SPF avser bara UVB)
  3. Hur ofta behöver du applicera produkten, är den vattenresistent/extra vattenresistent?
  4. Innehåller produkten parfymer, alkohol, cykliska silikoner eller andra kontroversiella ingredienser?
  5. Fungerar den för känslig hy? (minskar risken för framtida känslighet) Täpper den till porerna?
  6. Hur länge håller en öppnad förpackning? (kommer du komma ihåg när du öppnat den)
  7. Är förpackningen utan onödigt emballage och återvinningsbar?

EVYs produkter är baserade på en unik svensk hudvårdsteknologi. Teknologin kan appliceras på såväl kosmetik, exempelvis solskydd och medicintekniska hudvårdsprodukter som behandlar hudproblem. Gemensamt för samtliga produkter är att de ger en mycket enkel applicering, absorberas snabbt och fri från en känsla av en hinna eller kladd.
Läs mer om EVY Technology på evytechnology.com