Undvik skattesmäll – med smarta körjournalenFöretagare och anställda som använder bilar i arbetet hinner ofta inte föra en korrekt manuell körjournal – en miss som kan innebära en stor skattesmäll för både företaget och de anställda.
– Att föra en korrekt manuell körjournal är ofta tidskrävande och komplicerat, men ABAX elektroniska körjournal ABAX Triplog är digital, korrekt och automatisk, säger Mathias Eliasson, företagets Country Manager.

En mängd olika branscher använder fordon i arbetet. Hantverkare, service- och vårdföretag har ofta flera bilar ute på vägarna – men få har den kontroll de borde över körjournalerna.
Här kan du räkna ut hur stor din skattesmäll skulle bli

Omvänd bevisbörda
– Skatteverket ställer höga krav på dokumentation och det är företaget som har bevisbördan, det vill säga bevisa att bilarna inte används privat. Det är många företagare som ser mellan fingrarna – men få vet om att det kan bli väldigt dyrt för både ägare och anställda om Skatteverket gör en kontroll, säger Mathias Eliasson, Country Manager på telematikföretaget ABAX.
Vill du veta mer om den elektroniska körjournalen? Klicka här


Se klippet: Hantverkarhuset i Göteborg använder ABAX körjournal: "Alla var väldigt nöjda med att slippa handpåläggningen".

Mathias Eliasson berättar att en elektronisk körjournal är en smart lösning för alla som använder bil i arbetet.
– ABAX Triplog dokumenterar automatiskt all körning via GPS och du kan enkelt hantera dina resor via en app i mobilen samtidigt som företagets administratör enkelt kan ta fram rapporter och körjournaler över företagets alla bilar. Med ABAX Triplog undviker du inte bara skattesmäll för dig och dina anställda; du sparar också tid och pengar genom att arbetsdagen blir mer effektiv när körjournalen sköts automatiskt.

IoT-lösningar i världsklass
ABAX utvecklar tjänster som hjälper deras kunder att vara uppdaterade, bli mer effektiva och spara pengar genom att erbjuda IoT-lösningar i världsklass. De erbjuder bland annat elektroniska körjournaler, GPS-spårning och användarloggning av maskiner och utrustning samt ett digitalt projekthanteringsverktyg.
Läs mer om de olika produkterna här

ABAX är en utvecklare och leverantör av teknologilösningar som elektronisk körjournal, utrustningskontroll med GPS-spårning och användarloggning av maskiner och utrustning, och digitalt projekthanteringsverktyg.

• En mer effektiv arbetsdag - spara tid och pengar

• Kvalitetsgaranti - Enligt ISO-standarderna ISO 9001, ISO 14001 och ISO 27001

• 24/7 support - Vår kundservice är tillgänglig 24 timmar om dygnet via telefon och e-post

• Livstidsgaranti - Våra enheter är robusta och vattentäta. Vi erbjuder livstidsgaranti på alla produkter till våra kunder

• Enkel installation - Våra enheter kan du enkelt installera själv

• Skattesäker - Följer Skatteverkets krav på dokumentation för företags- och förmånsbilar. 

Läs mer här