Utforska och skapa på Mulle Meck i Glada HudikAtt underhålla barn är inte alltid det enklaste. Det vet de flesta med små barn i sin närhet, som spenderat en hel helg inomhus medan snöblandat regn slår mot fönstret utanför. På Mulle Meck i Glada Hudik kan barn få utlopp för både sin kreativitet och energi. Kom hit och mecka i verkstan, spela datorspel och mycket mer!

Att underhålla barn är inte alltid det enklaste. Det vet de flesta med små barn i sin närhet, som spenderat en hel helg inomhus medan snöblandat regn slår mot fönstret utanför. På Mulle Meck i Glada Hudik kan barn få utlopp för både sin kreativitet och energi. Kom hit och mecka i verkstan, spela datorspel och mycket mer!

– Vi vill inspirera, utmana och utveckla barn. Vårt fokus ligger på entreprenörskap, teknik och naturkunskap. Hos oss ska barn få förverkliga sina idéer och ha kul, säger Åsa Forsman, enhetschef på Mulle Meck.

Har du uttråkade barn hemma? Läs mer om Mulle Meck här

Snickra, lek och busa – pausa i caféet
Hos Mulle Meck kan barn snickra i verkstan med riktiga verktyg – under uppsikt av en vuxen såklart – ta en tur i Mulles båt och upptäcka havet, eller resa ut i rymden med raketen och utforska mån-grottan. De kan även måla loss i tidningsverkstan eller, varför inte, provköra Mulle Mecks gula bil. Här finns något för alla barn i upptäckartagen! 

Är upptäckarlusten hög? Klicka här

När små magar börjar kurra kan ni slå er ned i caféet som har korv med bröd, toast, fikabröd och annat gott till försäljning. Alla vuxna bjuds på te och ekologiskt kaffe och kan koppla upp sig till Mulle Mecks trådlösa internet helt gratis. 

Mulle Meck arbetar med att öka intresset för teknik, naturvetenskap och entreprenör­skap. Genom att utgå från den populära barnboksfiguren Mulle Meck har verksamheten utvecklats till ett roligt besöksmål för familjer. Här kan man gå en barnkurs som ska ge inspiration inom teknik och naturvetenskap, eller bara leka och har det kul bland Mulle Mecks kluriga mojänger och molijoxer.

Mulle Meck välkomnar alla barn i alla åldrar, men vänder sig främst till barn upp till sju år. Alla barn under 13 år ska medföljas av en vuxen (någon över 13 år) på grund av säkerhetsskäl. Mulle Meck håller öppet året runt men har stängt under måndagar. Se deras egen hemsida för aktuella öppettider.

Läs mer på mullemeckigladahudik.se