Med veganska skinnskor kommer etiken på köpet

Dagens konsumenter är mer medvetna än någonsin något som har lett till att veganskt skinn seglat upp som ett populärt materialval. Nordens ledande återförsäljare Green Laces svarar på en skriande efterfrågan genom att lansera en helt egen kollektion med skor.
Green Laces är till för alla modeintresserade som gillar snygga, kvalitativa skor och etiken kommer på köpet, säger Nina Färdig, grundare av Green Laces. 

Med över tio års erfarenhet som återförsäljare av olika produkter i konstläder sitter Green Laces på en unik erfarenhet när det gäller vad som funkar och inte och framför allt vad som saknas på marknaden. Hittills består kollektionen av tre modeller och planen är att släppa ännu fler i vår .

Vi har släppt tre skomodeller hittills: en chunky lågsko som är inspirerad av en traditionell arbetssko, en känga och, min personliga favorit, en vintageinspirerad stövlett med 8 cm klack. Jag har letat efter den skon i så många år utan framgångtill sist bestämde jag mig för att göra den själv, säger Nina Färdig. 

Modellerna Black Chunky Derby, Black Chunky Lace Up och Linnea High Heel Boot

 Tydligt hållbar profil i alla led 
Green Laces skor tillverkas i en familjeägd vegansk fabrik i Brasilien och ledordet igenom hela produktionen är hållbarhet miljömässig såväl som arbetsrättslig. 

Det veganska skinn vi använder innehåller inga tungmetaller eller miljögifter, det är mycket mer miljövänligt än animaliskt skinn. Sedan har vi en tydlig profil i hela vårt sortiment som återförsäljare vi säljer endast veganska produkter i hållbara, giftfria material från varumärken som garanterar rättvisa arbetsförhållanden i alla produktionsled, säger Nina Färdig. 

 En unik kombination av estetik och etik
Animaliskt skinn har många kvalitetsegenskaper som är viktiga för den skointresserade konsumenten: hög slittålighet, förmåga att andas och formbarhet. Men en välproducerad vegansk skinnsko tickar alla dessa boxar, och har dessutom en etisk dimension. 

Vi erbjuder exakt samma sak som en animalisk skinnsko: en snygg, slitstark sko som andas och formas efter foten. Det är en unik kombination av estetik och etik, avslutar Nina Färdig. 

Green Laces är Nordens ledande veganska sko- och accessoarbutik, med fokus på design och komfort samt miljövänlig och etisk produktion. Utbudet är noga kuraterat och sträcker sig från sneakers till finskor, från plånböcker till ryggsäckar och weekendbags och från hälgrepp till värmande, ergonomiska sulor. En lättnavigerad, prisvärd e-handel med gratis returer gör det handplockade sortimentet tillgängligt för hela Europa. 

Läs mer på https://greenlaces.se/