Utforska Riga med airBaltic: Kultur, mat och äventyr

Riga, Lettlands huvudstad, bjuder på en unik kombination av historia, gastronomiska upplevelser och kultur. Upptäck varför denna dynamiska stad vid Östersjöns strand lockar besökare från Sverige.  

Semestern står runt hörnet för många och vissa är redan där. För svenskar som vill upptäcka ny kultur och kulinariska upplevelser men helst skippar lång flygtid passar Lettlands huvudstad Riga perfekt. Med airBaltic är det enkelt och smidigt att resa från Sverige till Riga – flygtiden är bara drygt en timme från både Stockholm och Göteborg.  

Staden som har något för alla
Riga är en stad där medeltida arkitektur harmoniskt blandas med trendiga kaféer och konstgallerier, något som tilltalar många svenska besökare. Jämfört med många andra europeiska huvudstäder är Riga ofta billigare när det gäller boende, mat och aktiviteter. I den gamla stadskärnan, som är en UNESCO-världsarvslista, kan du vandra längs kullerstensgator och beundra sevärdheter som Riga-katedralen, Svarthuvudbrödernas hus och majestätiska Riga slott. För den som älskar konst och kultur är Riga en skattkista med museer som Latvias nationalmuseum för konst och det moderna konstcentret Zuzeum, där du kan njuta av allt från klassiska mästerverk till samtida installationer. 

Boka din resa till Riga redan idag 

Kulinariska upplevelser och lokala smaker
Riga är en dröm för matälskare och erbjuder ett rikt och varierat matutbud som många svenskar uppskattar. Prova traditionella lettiska rätter på charmiga restauranger i gamla stan eller utforska de moderna bistroerna och gourmetkaféerna i stadens trendiga kvarter. För den som älskar att utforska matmarknader är Riga centralmarknad ett måste, där färska råvaror och lokala delikatesser lockar besökare och lokalbefolkning. Missa inte heller Agenskalna marknad på andra sidan floden, som nyligen renoverats och erbjuder ett fantastiskt utbud av mat.  

Upptäck Rigas restaurangutbud  

Närliggande äventyr och utflykter
Riga är inte bara en stad – det är också en utgångspunkt för att utforska Lettlands mångsidiga landskap. Gör en dagsutflykt till det historiska slottet i Cēsis eller koppla av på stranden i Jurmala, känd för sina vita sandstränder och spaanläggningar. För svenskar som älskar avkoppling erbjuder Riga dessutom spabehandlingar som ofta är betydligt billigare än i Sverige, vilket gör det till ett perfekt resmål för en prisvärd spahelg. 

Upptäck de bästa stränderna i Riga 

airBaltics service och fördelar
Att resa till Riga med airBaltic innebär mer än bara ett flyg. Med smidiga direktflyg från både Landvetter och Arlanda är Riga närmare än du tror. Välj mellan olika biljettklasser som passar dina behov och budget, från ekonomi med flexibla bagagemöjligheter till lyxig business class med extra bekvämligheter. För den som vill ha en smidig bokningsupplevelse erbjuder airBaltic Holidays paketresor som inkluderar både flyg och hotell. Läs mer om airBaltics biljettklasser och bokningsmöjligheter på airBaltic Ticket Types och utforska paketresor med airBaltic Holidays. 

Boka din resa till Riga idag
Riga har något för alla och är en perfekt destination för svenska resenärer. Oavsett om du vill utforska stadens rika historia, njuta av dess fantastiska matutbud eller bara koppla av vid havet, kommer Riga att förtrolla och inspirera dig. Med airBaltics smidiga direktflyg från både Landvetter och Arlanda kan du enkelt och bekvämt ta dig till denna baltiska pärla. Låt airBaltic göra din resa enkel och njutbar, så att du kan fokusera på att skapa minnen som varar livet ut. Boka din biljett till Riga idag och upptäck allt som denna fascinerande stad har att erbjuda. 

Fler sevärdheter och aktiviteter i Riga: 

  • Art Nouveau distriktet Utforska Rigas vackra jugendarkitektur på gator som Elizabetes och Alberta, där varje hus är ett konstverk i sig. 
  • Riga Motor Museum Upptäck Lettlands motorhistoria med över 100 unika fordon och interaktiva utställningar som lockar både barn och vuxna. 
  • Lettlands Nationalopera Upplev en oförglömlig kväll med klassiska föreställningar i en av Baltikums mest prestigefyllda teatrar. 
  • Kalnciema Quarter och Briana Quarter Här kan du inte bara festa på natten, utan också njuta av god mat och dryck i en avslappnad atmosfär under dagen. Prova lokalt hantverksöl på Labietis 

Mer om airBaltic
airBaltic är Lettlands nationella flygbolag och erbjuder bekväma och effektiva flygningar till och från Riga, Lettlands huvudstad. Bolaget strävar efter att erbjuda sina passagerare en förstklassig resa med flexibla biljettalternativ som passar både affärsresenärer och semesterfirare. airBaltic Holidays erbjuder även paketresor som inkluderar både flyg och hotell, vilket gör det enkelt att planera och boka din nästa resa till Riga och andra spännande destinationer. 

Besök airBaltic för mer information och bokningsmöjligheter.