Winter is coming – spara pengar genom att se över ditt elavtal

Under den kallare och mörkare delen av året ökar elförbrukningen kraftigt, och samtidigt går elpriserna ofta upp. Dessa två faktorer sätter spår på din elräkning.

Men det går att spara pengar – genom att se över elavtalet och energieffektivisera hemma.

Att välja ett elavtal som passar dig kan vara klurigt. Med hjälp av listan nedtill kan du enklare göra ditt val.

Vilket elavtal passar mig?

1. Klappar ditt hjärta lite extra för hemorten? Välj Eskilstuna-el!

Med Eskilstuna-el får du 100 procent förnybar och lokalproducerad el samt en prismix med både rörligt och fast elpris. När du tecknar Eskilstuna-el får du även möjlighet att bestämma vilken lokal förening Eskilstuna Energi och Miljö ska sponsra. Läs mer och teckna avtal här

2. Viktigt med trygghet och långsiktig koll? Välj fast elpris!

Med fast elpris får du ett tryggt elavtal som varar under längre tid. Du får samma pris för elen dygnet runt och året om under avtalsperioden. Det gör att du i förväg vet exakt vad ditt elpris blir och slipper oroa dig för prisförändringar på elmarknaden. Din totalkostnad beror på hur mycket el du använder. Läs mer och teckna avtal här.

3. Vill du ha variation och möjligheter? Välj rörligt elpris!

Med detta avtal får du ett varierat elpris som styrs av marknaden. Fördelen med rörligt elpris är att du kan dra nytta av när elpriset sjunker. Du måste samtidigt vara beredd på tillfälliga uppgångar. Läs mer och teckna avtal här!

Här finns pengar att spara
Om du inte aktivt har tecknat ett elavtal får du per automatik ett anvisat avtal av ditt elnätsbolag. Det priset är oftast högre än elpriset i ett vanligt elavtal. Du rekommenderas därför att alltid aktivt teckna ett elavtal. Titta på din faktura eller logga in på Mina Sidor för att försäkra dig om att du inte har ett anvisat avtal.

När du tecknat det elavtal som passar dig bäst är det dags att se över energiförbrukningen hemma. Enkla tips hittar du här. Små åtgärder kan tillsammans göra stor skillnad för din elförbrukning.

Minska din miljöpåverkan
Alla elavtal hos Eskilstuna Energi & Miljö innehåller enbart fossilfri el.

Välj Bra Miljöval
Genom att välja Naturskyddsföreningens märkning Bra Miljöval till ditt elavtal kan du vara med och se till att miljöpåverkan minskar ytterligare. Märkningen innebär att elen är 100 procent förnybar. Du ser även till att ditt elbolag sätter av pengar till fonder som antingen minskar elanvändningen genom olika energieffektiviseringsprojekt eller minskar miljöpåverkan från vattenkraften genom miljöfondsprojekt. Läs mer och välj till Bra miljöval på eem.se/bra-miljoval!