”Zombieeffekten” kan döda virus och bakterierI hundratals år har silver använts till att döda bakterier. Nu visar nya studier att dessa i sin tur kan förvandlas till ”zombies” – och döda fler levande mikrober.
– Den nya produkten Silver Safe kan förinta generation efter generation av bakterier eller virus, men tryggt användas både hemma i köket och på din arbetsplats, säger Oscar Lyttbacka,
CEOZeo-Concept.

Under en rådande pandemi är det inte bara viktigt att hålla avstånd och tvätta händerna – även väggar, golv och inredning på kontor, i bostäder, hotell, skolor och industrilokaler kan behöva desinficeras för att säkerställa att de inte bidrar till smittspridning. Det finns mängder av olika desinfektionsmedel på marknaden – men Oscar Lyttbacka som är CEO på Zeo-Concept, Sveriges största importör av Zeolit-Klinoptilolit, menar att det finns många unika fördelar med deras nya produkt Silver Safe.

Rekommenderas av WHO
Silver Safe är testad och godkänd enligt EN16777:2018 för desinfektion.
– WHO rekommenderar desinfektion med väteperoxid för att bekämpa den globala smittspridningen och vi valde att arbeta med den här produkten eftersom den är inte bara är effektiv utan även säker för människor, djur och natur då den inte innehåller alkohol, klorin eller frätande ämnen. Den är enkel att använda för all ytdesinfektion – även i kök och på ytor som handhar livsmedel – och innehåller väteperoxid och silver.

Vill du veta mer om Silver Safe? Klicka här

I hundratals år har silver använts för att döda bakterier av olika slag genom att stansa hål i bakteriens membran och hindra bindning till väsentliga cellkomponenter. Oscar menar att bakterier agerar som svampar; de suger in silver för att åter släppa det från sig när de dör. Detta gör att andra bakterier i sin tur kan ta upp silvret, dö och låta silvret göra samma sak igen – en ”zombieeffekt”.
– Processen gör att generation efter generation kan förintas. Forskning visar att silver som används i desinfektionsmedel förlänger effekten och ökar produktens livslängd flera gånger om.

”Bara början på historien”
I studien som han refererar till dödades stammar av jordbakterien Pseudomonas aeruginosa med en silvernitratlösning; alltså en gemensam antibakteriell agent. När bakterierna dött exponerades de sedan för levande stammar av samma typ.
– Forskarna såg att resultatet upprepade sig. Studiens huvudförfattare, Dr. David Avnir, säger att om ett antibakteriellt medel förblir aktivt efter dödande åtgärder så är det inte slutet av historien – bara början på det. Precis så fungerar Silver Safe.

Läs mer och hitta Silver Safe här

Silver Safe är en professionell desinfektion för extrema ytor och den unika blandningen ger en långsiktig desinfektion på alla underlag – även i kök eller på ytor som handhar livsmedel. Eftersom den inte påverkas av temperaturer har den en lång livscykel och kan lagras i upp till fem år innan användning. Dessutom är den luktfri.
– Produkten kan tryggt användas för att desinficera allt från verktyg, fordon och maskiner till behållare, djurhållning, kläder och foder. Det är en produkt som hjälper till att hålla ytorna vi rör oss på rena, så att vi kan hindra smittspridningen och förhoppningsvis tackla viruset.

En unik desinfektion för människa och djur!

SilverSafe en ny desinfektion för alla områden. Den unika blandningen av väteperoxid och silver ger en trygg och säker omgivning. Långtidsverkande och enkel att applicera på alla områden. Helt fri från alkohol, klorin eller skadliga ämnen. Lika bra till huden som till riktigt tuffa ytor.

Läs mer här