Konsumenten ska kunna äta så mycket som möjligt av det den bär hem från butiken. Utifrån denna devis har Spisa Smaker utvecklat Flowpack som funnits ute på marknaden i tre år.
Flowpack är en skuren produkt där örter och sallater ligger i ett slutet emballage utan kruka. Jonna Hansson är VD på Spisa Smaker och förklarar fördelarna med Flowpack.
– Det finns en stor önskan hos konsumenter att minska plasten i förpackningar. Med Flowpack minskar andelen plast som köparen bär hem med hela 40 procent, medan hållbarheten för varan blir dubbelt så lång. Vi återvinner även den bortskurna krukan och låter komposten i krukan gå som jordförbättrare till våra bönder, säger Jonna.
Spisa Smaker arbetar med färsk smaksättning. De är sedan 1999 helt ekologiska och KRAV-certifierade. Kärnverksamheten är förlagd till Skåne där de har tre växthus nära de stora kedjorna för att minimera transportsträckor. Att minska plasten i sina emballage är ett av Spisa Smakers miljömål.