5 tips: Så klarar du världens största halvmaraton på bästa sättGöteborgsvarvet bjuder på 21 097,5 meter med fantastiska vyer längs Slottsskogen, Älvsborgsbron, Lindholmen, Frihamnen, Götaälvbron och Kungsportsavenyn. För den löpare som antar utmaningen väntar dessutom en riktig folkfest – och anmälan till 2020 har precis öppnat.

– Ju tidigare du säkrar din plats, ju mer förmåner ingår i din anmälan, berättar Mattias Grahn från Göteborgsvarvet.

Sedan 1980 har över en miljon löpare passerat mållinjen efter Göteborgsvarvets 21 097,5 meter. Det gör det till ett av världens största halvmaraton. Mattias Grahn från Göteborgsvarvet beskriver loppet som en stor folkfest med omkring 60 000 deltagare och hejarop från en publik på över 200 000 personer – från start till mål.

– Det är mycket happenings längs banan, allt från underhållning med orkestrar till spännande överraskningar. En av överraskningarna förra året var att vi tryckte alla löpares namn på nummerlapparna, då fick du personliga hejarop direkt från publiken. Det var uppskattat och i år hittade vi även på mycket annat, berättar Mattias Grahn från Göteborgsvarvet.

Bortsett från att loppet är en upplevelse i sig menar Mattias att det för många löpare fungerar som en morot och är ett bra sätt för att lyckas hålla igång sin träning.

Ju tidigare du anmäler dig till Göteborgsvarvet, desto billigare blir det och ju mer förmåner får du. Dessutom säkrar du din plats. Klicka här för att anmäla dig!

Här guidar Mattias Grahn dig i hur du – i fem steg – fixar Göteborgsvarvet 2020:

1. Sätt upp delmål
Om du har bestämt dig för att ge dig själv en riktigt häftig springutmaning med världens största halvmaraton är det dags att sätta upp delmål. Ett kan vara att fixa 5 kilometer – utan att stanna. För varje delmål är du ett steg närmare startlinjen.

2. Fira varje framsteg
Glöm inte att fira dina framsteg – oavsett om det är fem avklarade kilometer, att du känner dig starkare eller mår bättre. Skriv en lista på vad du vill unna dig, kanske är det ett par nya skor, en resa eller blomma? Det ökar chanserna att lyckas!

3. Öka takten långsamt
Säkra din startplats och stegra därefter träningen långsamt. Då slipper du riskera att bli utan startplats, hamna långt bak i loppet eller skada dig. Dessutom missar du ingen information eller någon av alla de förmåner du kan få.

4. Skaffa dig löparsällskap
Delad löpning är dubbel glädje! Skaffa löpsällskap genom att springa ett lopp som Varvetmilen eller träna tillsammans med andra på Göteborgsvarvets Löparkvällar. Vill du springa själv kan du lyssna på en podd eller spellistor som har rätt takt och ton för din löpning.

5. Låt publiken hylla dig
Ät och drick extra mycket och minska träningstakten veckorna innan tävlingsdagen. Andra tips är att läsa tävlingsläkarens råd och hämta din nummerlapp i god tid. Under loppet; spring i ditt tempo, lämna lurarna hemma och låt dig lyftas fram av musiken längs banan och stämningen!

Vill du anmäla dig till Göteborgsvarvet 2020? Klicka här!

Göteborgsvarvet arrangeras av Göteborgs Friidrottsförbund till förmån för friidrottsverksamheten i regionen. Vi arrangerar bland annat:

  • Göteborgsvarvet
  • Trailvarvet
  • Stafettvarvet
  • Yoga Run
  • Urban Run
  • Mud Run

Vill du kontakta oss?

E-post: info@goteborgsvarvet.se
Forum: Göteborgsvarvet kundforum

Vill du anmäla dig till Göteborgsvarvet 2020? Klicka här!