Föräldrarnas knep – för att få sova hela nätternaÅsa och Jonnys son drabbades av atopiskt eksem vilket ledde till sömnbrist, oro och ångest för hela familjen. Sedan de tipsades om den smarta uppfinningen Airsonett mår nu alla familjemedlemmar mycket bättre.
– Vi trycker bokstavligt talat bara på en knapp så kan alla sova gott om nätterna, säger Åsa Lundgren.

Många familjer får sömnproblem till följd av att ett barn drabbas av astma eller allvarliga eksem. Det kan dock finnas en enkel och skonsam lösning på problemet: Airsonett.
– Airsonett behandling kan leda till att patienter sover bättre och vaknar utvilade, och på så sätt kan patienten bättre hantera sin sjukdom under dagtid. Patienterna och de anhöriga nämner ofta att de får en bättre livskvalitet för att de får sova, säger Per Persson, vd på företaget Airsonett som erbjuder en läkemedelsfri behandling av allergi eller astma.
Så fungerar Airsonett – läs mer

Vi sov inte en hel natt på fem år”
Familjen Lundgren Smidemark är en av många familjer som testat Airsonett med goda resultat.
– Vår son Otto drabbades av allvarligt atopiskt eksem och lätt astma redan som bebis och familjen sov inte en hel natt på fem år till följd av detta. Ingen i familjen kunde sova då vi vaknade av att Otto kliade sönder sin egen kropp vilket ledde till att vi varje natt fick byta blodiga lakan och stannade uppe vakandes med ångest och oro, säger Åsa Lundgren.

Åsa och hennes sambo Jonny hade gett upp hoppet om att Otto skulle bli bättre och Åsa själv blev sjukskriven på grund av sömnbrist. De hade testat allt från solterapi och terapeutiska bad till tung medicinering och kortisonbehandlingar men ingenting hjälpte. När de fick nys om luftreningsmaskinen Airsonett via sjukvården för snart åtta år sedan var de först skeptisk till att tekniken skulle fungera – men det gjorde den.
– Redan första natten med maskinen vid sängen sov Otto hela natten vilket kändes helt otroligt. Sedan dess sover han alltid hela nätter, slipper klåda, torra ögonlock, infekterade eksem och hela familjen har fått sin livskvalitet tillbaka, säger Åsa.
Nyfiken på Airsonett? Kolla vad andra tycker

En unik behandling
Airsonett behandlingen bygger på ett svenskt patent som möjliggör för allergiska patienter att sova skyddat i extremt ren luft. 

Apparaten placeras vid sängens huvudända och släpper ner filtrerad, ren luft ovanför patientens ansikte. Den rena luften är drygt en halv grad kallare än den omgivande rumsluften, och sjunker därmed ned mot kudden och sköljer bort irriterande partiklar som exempelvis kvalster och pälsdjursallergen runt näsa och mun. På så sätt skyddas patientens känsliga luftvägar från allergen under hela nattsömnen. Man har i kliniska studier kunnat visa att sömn- och livskvaliteten ökar för patienter med svår allergisk astma som behandlas med Airsonett.

Airsonett rekommenderas av Läkemedelsverket som en tilläggsbehandling patienter med svår perenn allergisk astma och kan skrivas ut som terapi av allergispecialister i vissa landsting, däribland Stockholms Läns Landsting.
– Airsonett är ett attraktivt komplement vid behandling av allergisk astma och eksem då den inte har några farmakologiska biverkningar, och är extremt effektiv när det gäller att skydda patientens andningsvägar nattetid. Jämförande studier mot traditionella luftrenare visar att Airsonett är hundra gånger mer effektiv när det gäller att reducera partiklar i luften runt andningsvägarna när du sover, avslutar Per Persson.

   

Airsonett är en kliniskt testad behandling för patienter allergisk astma som trots medicinering inte uppnår symptomkontroll. Airsonett skapar en zon av ren luft runt patientens andningsvägar under nattsömnen. Patienten sover i ren luft vilket hämmar allergin, minskar luftvägsinflammationen och ökar livskvaliteten.

Airsonett har genomgått omfattande kliniska och hälsoekonomiska utvärderingar och erhållit nödvändiga myndighetsgodkännanden som medicinteknisk produkt i Europa och USA.

Läs mer om Airsonetts vetenskapligt bevisade effekt.

Kontakta oss

Välkommen att kontakta oss via e-post eller telefon.

E-post: info@airsonett.eu

Telefon:
Mikael Schreiber, 070- 142 62 56.
Hans Petersson, 070- 665 83 89.
Växel, 0430- 40 25 30.
www.airsonett.se


Åsa Lundgren