Därför är det viktigt att söka hjälp snabbt om du skadat knätAllvarliga knäskador är vanliga bland idrottare och motionärer och ihållande smärta är ett tecken på att man behöver vända sig till vården. Väntar man för länge med att besöka en läkare kan smärtan göra att man anpassar sitt rörelsemönster efter den – något som kan ta lång tid att arbeta bort. Ortopedkliniken Artrocenter är specialiserade på behandling av idrottsskador och hjälper patienter att få hjälp snabbt så att de kan komma tillbaka till ett smärtfritt liv.

Om man är idrottare eller lever ett aktivt liv med sport och rörelse är knät en utsatt kroppsdel. Våra knän är komplexa konstruktioner som blir belastade dagligen och skadar man knät kan det ofta vara väldigt smärtsamt. För att kunna få en så pass bra återhämtning som möjligt gäller det att snabbt kolla upp skadan, förklarar Johan Leanderson, klinikchef på Artrocenter.

– Allvarliga knäskador är ett stort problem och korsbandsskador är något som vi behandlar i allra störst utsträckning. Den vanligaste reaktionen är smärta och den kan göra att man förändrar sitt rörelsemönster vilket kan vara svårt och ta mycket kraft att bli av med. Därför är det viktigt att snabbt komma underfund med vilken skada man fått så att man kan utarbeta en plan för att komma tillbaka.

Boka en tid här

Få en tid snabbt – utan remiss
Ortopedkliniken Artrocenter arbetar på uppdrag av Stockholms Läns Landsting och tar emot alla typer av patienter som är i behov av behandling för knäskador och ortopediska problem. Oavsett var du bor i landet kan du söka dig till kliniken, utan remiss.

– Alla vet inte att man bara kan ringa oss för att boka en tid utan remiss. Att gå till sin husläkare är inte alltid det bästa alternativet vid knäskador då de sällan har stor erfarenhet inom ortopedi. Jag har själv varit specialist sedan 1998 och vi har gemensamt lång erfarenhet inom idrottsskador på kliniken, säger Johan Leanderson.

Johan Leanderson har en bakgrund som idrottsläkare för olika flicklandslag inom fotboll och Hammarbys herrlag. Artrocenter grundade han 2009 utifrån ett stort behov han såg av kliniker som är inriktade på idrottsskador och ortopedi.

”Kan ge ännu bättre hjälp”
Förutom Artrocenters snabbhet och expertis inom området sticker de även ut genom sin närhet till rehabilitering och sjukgymnaster.

– Under många år arbetade jag vägg i vägg med de sjukgymnaster som vi idag fortfarande arbetar nära med även om det nu sitter ett par kilometer bort. Vi talar samma språk och har lärt känna hur vi tänker kring olika situationer och diagnoser. Det gör att vi kan ge en ännu bättre hjälp och behandling när vi får återkommande patienter eftersom vi vet precis hur deras resa sett ut, avslutar Johan Leanderson.

På Artrocenter erbjuder vi snabb behandling inom idrottsskador och ortopedi. En snabb behandling är ofta en förutsättning för bästa möjliga resultat och för att komma tillbaks till ett aktivt liv.

Läs mer här

Ingemarsgatan 2
113 54 Stockholm

Telefontider:

Mån - Tors 09:00 - 12:00, 13:00 -16:00
Fre 09:00 - 12:00, 13:00 - 15:00              

Kontakt:
info@artrocenter.se
08 - 408 89 090

Vi har landstingsavtal, frikort gäller.