Äntligen: Nu kan du använda goggles – utan att det blir suddigt

Den som har synfel och använder glasögon kan skriva under på att det ofta är en utmaning att använda goggles. Förutom att det kan vara obekvämt är imma ett stort problem – men nu finns lösningen i form av svenskproducerade YouZee Clip-In.

– Vi har skapat ett flexibelt clip-in som tillverkas efter kundens egna glasögonrecept och som passar i alla typer av goggles inklusive skid, snowboard, paintball- och snöskotergoggles, säger Janne Larsson, grundare av YouZee.

Goggles är en väsentlig utrustning, oavsett om det gäller för dig som susar ned för slalombacken, kör snöskoter, motocross eller cyklar downhill. För den som till vardags använder glasögon kan det dock innebära att få offra både komfort och en hundraprocentig syn – detta då få vanliga glasögon passar väl ihop med goggles. Med detta i åtanke grundades YouZee Clip-In av bröderna tillika optikerna Janne och Peder Larsson.

– Vi har nog inte återuppfunnit hjulet men vad vi har uppfunnit är en produkt som kan exporteras över hela världen och som vi vet alltid fungerar, oavsett synfel. Det finns oerhört många goggles på marknaden och YouZee passar alla märken. Vi har även en 100-procentig pengarna-tillbaka-garanti för kundernas trygghet, berättar Janne Larsson.

Beställ idag – leverans inom ett par dagar
Alla YouZee Clip-In produceras på beställning efter kundens specifika synfel – och än så länge är det ingen beställning som visat sig för svår att hantera, säger Janne. Han berättar vidare att hela 90 procent av alla clip-in börjar tillverkas samma dag som ordern kommer in, även de med brytningsfel.

Beställ dina YouZee Clip-Ins här

YouZee har över 2000 glas på lager och det är därför beställningarna kan slipas samma dag som de får in ordern, berättar han. Janne förklarar vidare att då de även driver en helt vanlig optikerfirma har de erfarenhet gällande vilka glas som går mest.

– Nu har vi dessutom börjat köra med enbart expressleveranser till utlandet, inom Sverige spårbart varubrev med PostNord. Det betyder att du som beställer på en tisdag har dem på torsdag.

Enkla att montera – och flytta
Monteringen tar fem sekunder och tack vara de flexibla armarna flyttas de lika enkelt till en annan goggle; exempelvis om väderförhållanden ändras eller om man håller på med olika sporter, fyller Peder i.

Elvira Lindh, svensk mästare i Stadioncross

Svensk mästare – tack vare YouZee
En av många som använder YouZee är skotercrossåkaren Elvira Lindh. År 2018 blev hon svensk mästare i Stadioncross på snöskoter i Skellefteå och utöver sina egna färdigheter menar hon att YouZee var en bidragande orsak till att hon plockade hem den åtråvärda guldmedaljen.

– Utan synlösningen från YouZee hade det inte varit möjligt, avslutar hon.

Idén för YouZee Clip-In började gro på en mässa för optiker under 2015. I en glasmonter, nästan undangömd av utställaren, låg en underlig plastbit med slipade glas. Grundarna av YouZee, optiker och även bröder, Janne och Peder Larsson insåg att den lilla plastbiten hade potential och förstod att den kunde bli lösningen för många glasögonbärare som har problem med att använda goggles. De köpte in några exemplar och snart insåg de att det fanns en del problem med produkten, främst med passformen för clipet i goggles.

Janne och Peder visste att det bara fanns en sak att göra - produktutveckling. Efter att väldigt många versioner blivit tillverkade i en 3D-skrivare, testade, förbättrade och finslipade står vi här idag, otroligt stolta över att presentera YouZee Clip-In för världen.