Här är allt du vill veta om ärt-baserad dryck: “Otroligt god, miljövänlig och näringsrik”Vill du konsumera mer hållbart utan att tumma på goda smaker? Sproud skapar veganska produkter som är så nära mjölk du kan komma, fast baserade på ärtprotein; en näringsrik råvara som lämnar ett förhållandevis litet miljöavtryck – och får dina smaklökar att sukta efter mer.

I en tid präglad av stora miljömässiga utmaningar arbetar Sproud utifrån övertygelsen att bättre – och godare – produkter är en del av lösningen. Deras veganska, växtbaserade produktsortiment är skräddarsytt för att du ska kunna välja hållbart utan att kompromissa med varken smak eller näringsrikt innehåll. 

– Vi behöver nya proteinkällor som får människor och planeten att fungera och må bra. Ärtan, liksom andra baljväxter, är ett relativt nytt proteinalternativ och Sprouds mission är att visa världen hur gott ärtprotein kan vara – både för dig och för miljön, säger Maria Tegman, Head of Brand på Sproud.

Nyfiken på ärtan? Här kan du läsa om dess fördelar

Något för alla smaker och behov
Det smakrevolutionerande utbudet rymmer både dryck och sportnutrition. Oavsett om du föredrar Sproud Original Drink till frukosten, krämig Barista till kaffet eller behöver extra energi till träningen och vardagen så har Sproud goda, veganska produkter för dig att välja mellan – som dessutom är 100 procent fria från laktos, gluten och soja. 

Nyheten Sproud Choklad är perfekt för den sötsugne och fungerar lika bra kall som varm. Den innehåller hela 35 procent mindre socker än andra veganska chokladdrycker på marknaden och kvalar därmed in som en fullt godkänt mitt i veckan-dryck.

Större delen av produktsortimentet finns tillgängligt i din närmsta dagligvaruhandel. Sproud Choklad hittar du i utvalda butiker. 

Hitta Sprouds produkter med hjälp av Sproudlocator här

Lågt klimatavtryck
Enligt en aktuell undersökning* är Sprouds växtbaserade dryck en av de med lägst klimatavtryck. Anledningen till att de inte tar hem priset för allra lägst klimatavtryck kan förklaras av proteinhalten som är betydligt högre jämfört med andra alternativ inom kategorin växtbaserad dryck.

– Ärt-baserad dryck är ett självklart val för den miljö– och hälsomedvetne eftersom den är näringsrik och lämnar ett förhållandevis litet klimatavtryck. Tillverkningsprocessen för proteinet är fri från kemiska lösningsmedel och logistikkedjan är kort och lokal och förutom att vara “no milk, no gluten and no soy” är ärtan också fri från, eller har låga halter av, annat mindre bra innehåll. Den är inte genetiskt modifierad och innehåller varken kolesterol eller allergener. Den har även låga halter av socker och fett, vilket är ett stort plus för den som vill hålla formen, avslutar Maria Tegman.

Så nära mjölk du kan komma, med lågt klimatavtryck. When taste and sustainability come together, helt enkelt!

*Carbon Cloud, oktober 2019

 

På Sproud tror vi på hållbarhet. Vi vet att miljön idag utsätts för otroligt påfrestningar. Därför har vi tagit fram växtbaserade produkter för att du ska kunna välja hållbart. Vår Sproud Original Drink är Europas första växtbaserade mjölk baserad på ärtprotein. Vi utvecklar konstant nya veganska produkter för att kunna erbjuda dig hållbara och goda alternativ som har minimal miljöpåverkan. Våra växtbaserade och veganska produkter finns att hitta i din närmsta butik. Osäker på vart du hittar oss? Sök efter din närmsta Sproud-butik i vår Sproudlocator.