Äntligen: Nu lanserar Stålhästen barncyklar med klassisk design

I 10 år har Stålhästen skapat vackra dam- och herrcyklar med klassisk design och tusentals stålhästar rullar på de svenska gatorna. I början av maj lanserade de barncyklar i samma tidlösa stil.
– De kommer i tre storlekar för att passa barn i olika åldrar och med olika erfarenhet av cyklande, säger Martin Sjögren på Stålhästen.

På våren ställer många fram sina cyklar och byter trång kollektivtrafik och varma bilar mot en skön cykeltur till jobb eller skola. Stålhästens cyklar har länge varit en given favorit hos svenskarna, då de olika modellerna inte bara är hållbara och praktiska utan även väldigt snygga.
Vill du veta mer om cyklarna? Klicka här

Lagom till sommarens intåg lanserade Stålhästen sin splitternya kollektion – med barncyklar.
– Designen följer våra omtyckta vuxencyklar med enkla, stilrena ramar, matchande handtag och sadlar av hög kvalitet. Även priset är lika bra som för våra vuxencyklar; vi vill att fler ska ha råd med en riktigt bra och fin cykel, säger Martin Sjögren på Stålhästen.

Från nybörjare till proffstrampare
Barncyklarna kommer i tre olika storlekar och i fyra olika färger; blå, svart, korallrosa och grön. Den minsta cykeln är 12’’ stor. Det är en balanscykel för barn att öva koordination på innan de tar steget till en cykel med pedaler. Mellanstorleken är 16’’ och har stödhjul, som enkelt kan tas bort när barnet bemästrar cyklandets konst.
– Vi vill göra det roligt och lättillgängligt för hela familjen att cykla mer i sommar, och hoppas att vår nya kollektion är starten för många roliga äventyr tillsammans.

Vilken av cyklarna passar er bäst? Läs mer här

Stålhästen startade i oktober 2010 med en  idé och en önskan om att skapa en klassisk, stilig och hållbar cykel som alla skulle ha råd med. Istället för moderna cyklar, som i mångt och mycket såg likadan ut oavsett fabrikat, var vår förebild istället mormors eller farfars gamla cykel med rena och stiliga linjer.

Med åren har vi fått lite flera modeller och tillbehör, men grundidén är densamma –  stilrena, klassiska  och hållbara cyklar som alla har råd med.