Så funkar den hållbara DS-klockan – i sköldpaddans tecken

År 1959 föds DS (Double Security) konceptet hos Certina. En extremt stöttålig klocka som där och då sätter standarden för en hel generation av armbandsur. Nu höjer Certina standarden ytterligare med årets DS Action Diver Sea Turtle Conservancy – där just sköldpaddan står i fokus.

Certina DS-klockorna har varit med på allt från den första lyckade bestigningen av det 8 167 meter höga berget Dhaulagiri i västra Nepal, till amerikanska flottans undervattensprojekt Sealab II, och just havet har Certina DS en lite extra stark koppling till. Detta symboliseras bland annat på DS klockornas bakboett med en präglad sköldpaddesymbol. Man har valt just en sköldpadda eftersom dess robusta skal skyddar den mer sköra insidan vilket gestaltar de robusta och stöttåliga egenskaperna hos DS klockorna.

Med den här starka kopplingen till sköldpaddan föll det naturligt för Certina att 2017 påbörja ett samarbete med Sea Turtle Conservany (STC), aktören som ända sedan 1959 har engagerat sig för att bevara havssköldpaddornas naturliga livsmiljöer.

Det väldigt speciella långdistansloppet
För att öka medvetenheten om farorna sköldpaddorna står inför och uppmana människor att ta ansvar för deras naturliga livsmiljö anordnar STC varje år det väldigt speciella långdistansloppet ”Tour de Turtles”. Här får allmänheten en inblick i havssköldpaddornas förflyttning. Med hjälp av satellitteknik är det möjligt att spåra de märkta sköldpaddorna i realtid, därefter beräknas den totala sträckan som varje sköldpadda har tillryggalagt under flera veckors tid.

Loppet kickade igång den 16:e maj och ”vinnaren” - den sköldpadda som tillryggalagt längst sträcka, tillkännages i oktober 2021. Certina sponsrar sköldpaddan Mumu i loppet.

Nylansering i sköldpaddans tecken
I år har Certina valt att tillägna sitt partnerskap med STC med en ny särskilt designad specialmodell. Årets DS Action Diver Sea Turtle Conservancy är en uppseendeväckande elegant dykarklocka med ett mekaniskt urverk med antimagnetisk NivachronTM balansfjäder och STC-logga på bakboetten. Både klockan och själva förpackningen är framtagna för en god sak. Certina stödjer STC och deras arbete med klockan samt värnar om miljön. Klockans ask har tillverkats enbart av återvunna och hållbara material så som biologisk bomull och återvunnen polyester.

Certina har tillverkat schweiziska klockor sedan 1888 är i dag ett av de ledande varumärkena i sitt segment med högkvalitativa klockor som håller över en lång tid. För Certina är det viktigt att alltid ligga i framkant och ständigt utveckla sina produkter. Ett steg som nu tas med DS Action Diver Sea Turtle Conservancy.

Unikt för årets modell är boetten på 38 millimeter som passar både honom och henne. Den är dessutom vattentät ner till 300 meter och har en energireserv på upp till 80 timmar. Tack vare balansfjädern i NivachronTM, kan Certina säkerställa att klockan är mer motståndskraftig mot magnetiska fält som annars kan påverka en mekanisk klockans gångprecision.

Här kan du läsa mer om klockans funktioner

Stilren design för honom och henne
Årets DS Action Diver Sea Turtle Conservancy har ett högkvalitativt armband i rostfritt stål och har ett viklås med integrerad dykarförlängning. Klockan är en perfekt kombination av form och funktion med en gängad och skyddad krona och med en boett i rostfritt stål.

Certina har sedan 1888 tillverkat schweiziska klockor. År 1959 introducerades DS, Double Security, av Certina – och många ansåg att de med detta satte helt nya standarder i klockvärlden.
Läs mer på certina.com