AR-samtal bidrar till att upprätthålla samhällskritiska funktionerMänniskan står inför en global kris som inte liknar något annat vi har stött på i modern tid. Många satsar på digitala lösningar, men långt ifrån alla vet vilka möjligheter Augmented Reality kan bidra med, på ett sätt som är både säkert och effektivt.

XMRealitys Remote Guidance lösning innebär helt unika möjligheter att dela kunskap med mottagare i hela världen. Lösningen bygger på AR-teknologi, men inkorporerar också banbrytande innovationsteknologi, som möjliggör att ”förflytta” människan via ljud och bild till mottagaren.

– Mottagaren får en länk via sms. Mottagaren klickar på länken, ansluter till samtalet och börjar sedan filma. Filmen visas på min enhet i realtid, så jag kan se exakt vad mottagaren ser. Filmar jag sedan mina händer som håller i exempelvis ett verktyg, kommer både min hand och verktyget att liveprojiceras in i mottagarens film – och vice versa!, berättar Marcin Szymanski, CSO på XMReality.

Kan guida kollegor på distans
XMRealitys lösning innebär alltså att sändaren, med hjälp av handrörelser, pekare och draw on screen verktyg, exempelvis kan demonstrera hur mottagaren ska laga en maskin, utbilda medarbetare i en ny process eller guida kollegor genom nya rutiner.

– Remote Guidance är en oumbärlig teknologi för att delge viktig information, ge råd eller överföra kunskap utan att behöva träffas live. Det kan vara avgörande för att få igång produktionsflödet i en fabrik och spara mångmiljonbelopp, eller att ge kritisk hjälp till personal som vårdar någon i karantän.

Kräver vare sig särskild hårdvara eller mjukvara
AR-lösningen tillåter multipartsamtal och det går enkelt att eskalera ärenden eller koppla vidare samtal till rätt person. Då den inte förutsätter någon särskild hårdvara eller installation av mjukvara, kan den användas var som helst av vem som helst; allt man behöver är en vanlig mobil, padda eller dator.

– Just nu förlänger vi vår gratis provperiod för vår baslösning, och under en tid framöver erbjuder vi dessutom de som har problem med sjuka medarbetare att använda vår premiumlösning gratis. Det är bara att höra av sig till oss, så för vi en dialog.