Tipset: Så här gör du för att på ett smart sätt köpa ett härligt spabad

Ett värmande spabad utomhus är en härlig och avkopplande upplevelse för hela familjen – året om.
Kostnaden behöver heller inte bli hög om du väljer ett spabad som är gjort för det nordiska klimatet.
– Vi har utvecklat våra produkter och vår försäljningsorganisation för att verkligen hålla kostnaderna nere, säger Ole Sten, vd på SpaDealers.

Ett värmande spabad ute på altanen är verkligen en härlig upplevelse och något du kan njuta av året om, oavsett väder eller säsong.
SpaDealers är ett familjeägt företag som tillverkar och utvecklar bad- och bastuprodukter sedan 1981 och är beläget i Korsnäs, Finland.
Genom åren har man förfinat sina produkter och i synnerhet sina utomhus-spa, för att få fram bra produkter med hög kvalitet, men samtidigt använda smarta produktionslösningar för att hålla kostnaderna nere.
– Vi har etablerat oss som en av de ledande innovatörerna i branschen för bad- och bastuprodukter. De modeller som tillverkas i dag har avancerade men ändå enkla och praktiska konstruktionslösningar för bästa möjliga funktion, säger Ole Sten.

SpaDealers har i dag kunder i flera länder. En stor andel av produktionen går på export.

Fem skäl till framgången
Ole Sten ger fem skäl till varför allt fler kunder köper spabad från SpaDealers.
Förutom att man utvecklat sina spabad själv och har en välplanerad produktionsprocess, har man slimmat försäljningsorganisationen.
– Vi marknadsför via olika kanaler och säljer direkt via nätet, mässor och andra tillställningar och levererar direkt till kund. Vi har inga fördyrande mellanhänder eller lokala återförsäljare som ska ha betalt, säger han.

Hos SpaDealers finns det också möjlighet att förhandsboka för beställning direkt från fabrik. Speciellt under vintern är det populärt då det sparar stora belopp för kunden. Det är möjligt då kostnader för till exempel lagerhållning blir minimal samtidigt som försäljningen görs direkt. Det påverkar självklart slutpriserna positivt för kunden.

Likaså kräver produkterna minimalt med underhåll och service eftersom kvaliteten är hög, och de tekniska lösningarna utformade så att de sällan slits ut eller går sönder.
Vi har ingen dyr serviceorganisation eftersom våra produkter knappt kräver service. Vi rekommenderar också att våra kunder anlitar lokal elektriker för installation och ger oss dennes kontaktuppgifter i förväg så kan vi gå igenom hur systemet är uppbyggt och fungerar. Det är en smart åtgärd som också ger en snabbare och billigare installation, säger Ole Sten.

Tuff produktutveckling
Sammantaget gör allt detta att man lyckats pressa priset som du betalar, men ändå bibehållit den höga kvalitén.
– Våra framgångar vittnar om att våra kunder är nöjda, säger han.

Produktutvecklingen sker genom verkliga tester i det tuffa finska klimatet, året om. Utvecklingen av spabaden pågick under en fyraårsperiod då många olika tester utfördes för att nå det höga kvalitetsmål som var uppsatt.
– Vi vet att vi har en bra produkt som passar speciellt bra här i Norden, säger Ole Sten.

Läs mer på: 
www.spadealers.se