Din släkthistoria är endast några knapptryck bort!

Att släktforska kan för många låta både svårt och tidskrävande, men det behöver det inte vara. ArkivDigital har över 257 miljoner sökbara poster, och med endast ett par klick kan du hitta både förfäder och bilder som sedan länge glömts bort. Nu kan du testa helt gratis!

Släktforskning har tidigare handlat om att bläddra i dammiga kyrkoböcker för att gräva i sin släktmystik och för att se hur ens förfäder levde. Men släktforskning behöver inte längre vara vare sig tidskrävande eller komplicerat. ArkivDigital är Sveriges ledande leverantör av historiskt källmaterial, tack vare deras digitalisering och sökbara personregister har de gjort släktforskning både enklare och snabbare.

Genom din dator har du tillgång till alla ArkivDigitals register och kan snabbt hitta dig, dina förfäder och dina förfäders förfäder för att placera dessa i ditt släktträd. David Lundgren, Digital Marknadsföringsspecialist på ArkivDigital, menar att detta passar nybörjare som vill komma igång med släktforskningen och är intresserad av att se bilder från förr.
– Släktforskning är betydligt enklare än många tror. Hos oss kan man hitta information om sina släktingar och hur de levde, bygga sitt släktträd och bläddra bland gamla flygbilder från sin födelseort – det är lätt att fastna när man hittar bilder på sin gamla skola, den gamla Essomacken eller till och med sin barndomsvilla. Vår tjänst är användarvänlig och passar både vana släktforskare och de som aldrig tidigare testat.

ArkivDigital har flera miljoner flygbilder på hus och gårdar från hela Sverige som sträcker sig hela vägen från 1950-talet fram till nutid.

Nu erbjuder ArkivDigital sin tjänst gratis i 24 timmar för de som inte tidigare testat släktforskningsprogrammet. Efter att dygnet passerat får man prova i ytterligare en månad för endast 59 kronor. Man kan även välja ett helårsabonnemang som kostar 189 kronor per månad.

ArkivDigital erbjuder informationsfilmer som förenklar processen att börja släktforska, David betonar att dessa även kan underlätta för vana släktforskare.
– Våra informationsfilmer och inspelade föreläsningar möjliggör för en snabbare och lättare process. Våra experter berättar exempelvis om hur du bygger ditt släktträd, hur du söker i våra register, hittar en okänd fader eller om du har en tjuv i familjen.