Melker hämtar kraft från minnet av sin Stora Dag

Melker, 8 år, har en sjukdom som har satt sig på hans skelett. Sjukdomen medför begränsningar och mycket smärta. För att få ett avbrott från sin tuffa vardag fick Melker en glädjefylld upplevelse från välgörenhetsorganisationen Min Stora Dag. Fotbollsupplevelsen blev ett minne som Melker idag hämtar kraft från när han måste genomgå tuffa behandlingar.

Så ska barnfamiljer, äldre och personer i hemlöshet få en god jul med Frälsningsarmén

På julafton ska det spenderas tid med nära och kära, men när alla samlas runt julbordet är det lätt att ta allting för givet. Tyvärr innebär inte julen glädje för alla då många inte har råd med julens festligheter eller ens tak över huvudet, och ett ökat tryck uppstår med stigande priser. Frälsningsarmén har identifierat de grupper som är i behov av en god jul och kommit med en lösning.

– Med utgångspunkt i vår kristna tro bedriver vi julfirande på våra kårer med samlingar, presenter och nödvändigheter till de behövande, berättar Emilia Beijer, Content- & kampanjansvarig på Frälsningsarmén.

Gör skillnad för din medmänniska – på riktigt

Priserna på mat, el och bränsle stiger kraftigt. Prisökningarna drabbar alla hushåll, men som alltid slår kriser hårdast mot de mest utsatta. Frälsningsarméns kårer och verksamheter runt om i Sverige märker ett ökat behov av hjälp.

Ett roligt och fullspäckat sommarlov – tack vare Frälsningsarmén

Sommaren är äntligen här – något som för många unga associeras direkt med sol, bad, kompisar och lång ledighet. Men för många är det istället tvärtom, och det långa sommarlovet kan bli både ensamt och helt utan roliga aktiviteter. Det vill Frälsningsarmén ändra på.

– Vi vill att alla barn och unga ska kunna komma tillbaka till skolan och känna att de har något att se tillbaka på; att de också gjort en massa kul, berättar Emilia Beijer, kampanjansvarig.

Så kan du hjälpa utsatta människor världen över: ”Vårt arbete gör en enorm skillnad”

Den sociala utsattheten ökar runtom i landet, och fler än någonsin är i rejält behov av hjälp. Allt fler drabbas av psykisk ohälsa och hemlöshet breder ut sig samtidigt som olika former av missbruk kryper ner i åldrarna – och listan kan göras längre. Därför finns Frälsningsarmén, som på daglig basis jobbar för att göra skillnad på riktigt, både i Sverige men även i utlandet. Man hjälper även människor som är på flykt – samt bistår med en hjälpande hand till de drabbade i Ukraina.

–  Som privatperson kan du hjälpa oss att fortsätta bedriva vår verksamhet. Enklast är att bli månadsgivare, där du själv bestämmer hur mycket du vill bidra med, säger Emilia Beijer, kampanjansvarig.

Så kan du hjälpa ukrainare i nöd: ”Tillsammans gör vi det möjligt”

Det pågående kriget i Ukraina innebär kaos, otrygghet, rädsla och flykt. De ukrainska invånarna och dess kyrkor är i desperat behov av mycket; däribland Guds ord och tröst. Det blir extra tydligt nu när Ukrainas bibelsällskaps bibellager för 2022 gapar tomt. Men behovet är fortsatt stort – och din hjälp behövs.

– Din gåva blir till biblar i händerna på krigsstressade vuxna och barn som söker hopp i en till synes hopplös situation. Det blir en stunds vila i larmet i skyddsrum eller på flykt, berättar Lotta Ring, insamlingsansvarig på Svenska Bibelsällskapet.

Bingo Rimér och Daniel Breitholtz designar för cancerforskning

Familjeföretaget Scandinavian Safe fyller 20 år och firar bland annat genom att för tredje året i rad samverka med kända profiler till förmån för cancerforskning. I år är det Bingo Rimér och Daniel Breitholtz som har fått chansen att designa varsitt unikt säkerhetsskåp; i oktober och november kommer dessa att auktioneras ut på Tradera. Fotnot: […]

Hjälp en svältande Covidfamilj
– för 100 kronor

Covid-19 drabbar alla, fattig som rik. Men det är inte bara sjukdomen som skördar liv. Svenska experter slår fast att lika många har dött av nedstängningar och restriktioner, som av sjukdomen – nästan uteslutande i fattiga länder där det inte finns något ekonomiskt skyddsnät. Det går dock att göra skillnad, även med små medel. Stiftelsen […]

Så kan du hjälpa Barnfonden minska barns utsatthet

Klimatförändringarna är ett akut problem som påverkar oss alla, men inte på samma skala. Barnfonden jobbar med att lyfta frågor om hur barn drabbas av klimatkrisen och gör direkta insatser i de länder där de är som mest utsatta.

WaterAid går för allas rätt till rent vatten – Så kan du vara med

När mycket är stängt eller uppskjutet har promenaden blivit en av de coronavänliga aktiviteterna. Under mars månad genomför WaterAid kampanjen March for Water där du kan vara med och gå för kvinnor och flickors rätt till rent vatten, toaletter och hygien.