Cinnamon ger dig snygga skor och sköna fötterLider du av fotproblem? Det är du inte ensam om. Nästan tre av fyra svenskar drabbas av problem med sina fötter någon gång, och skador såsom Hallux valgus, hälsporre och hammartår är mycket vanliga. Att hitta skor som är både ergonomiska och snygga kan dock vara en svår uppgift.

– Hos oss får du helt enkelt snygga skor som är bra för fötterna, berättar Ninni Jonsson, vd på TwoSouls och skomärket Cinnamon.

Oavsett vilken grad av skada man har på sina fötter är det något som försvårar vardagen avsevärt. För att motverka detta använder många specialgjorda inlägg som allt som oftast dämpar smärtan – men det finns en smidigare lösning.

– Våra skor har dels urtagbara innersulor så att man kan byta ut mot sina egna personliga inlägg, men våra skor bidrar med väldigt mycket mer än bara det. Skorna är stabila och har utrymme för hela foten och alla tår. Lider man dessutom till exempel av hammartår eller hallux valgus har vi skor som har stretchmaterial framtill som ger både plats och avlastning för dina tår, och det är bara ett av många exempel av vad våra skor erbjuder. Vi har kvinnoskor i storlekar från 33 till 45, och att förse detta till de som har extra små eller extra stora fötter har visat sig vara väldigt uppskattat, säger Ninni Jonsson, vd på TwoSouls och skomärket Cinnamon.

Ninni berättar också att många som köper skor från Cinnamon köper dem i ett förebyggande syfte för att motverka eventuella skador i framtiden.

Tio år – samma vision
I år är det exakt tio år sedan skomärket Cinnamon skapades i Alingsås. Ninni berättar att den vision man hade vid märkets begynnelse; snygga skor som är bra för fötterna, än idag är densamma. Historien kring Cinnamon började när Ninni, med bakgrund i både entreprenörskap och i modebranschen, var med om en mindre bilolycka som tvingade henne att använda personliga innersulor.

– Efter det startade jag Cinnamon, och med hjälp av svenska ortopeder började vi utveckla produkter och vår första kollektion stod redo under 2009. Idag har vi ett väldigt brett sortiment för både kvinnor och män med allt från sandaler till pumps, och vi har även öppnat butiker i både Göteborg och Stockholm. Bor man inte nära varken Alingsås, Göteborg eller Stockholm så har vi även en internetbutik men också många återförsäljare runt om i landet.

Hitta dina nya skor i Cinnamons internetbutik här

Miljöfrågan alltid i fokus
Förutom att göra både bekväma och väldesignade skor så jobbar man även aktivt för miljön när man kan. Bland annat så är skokartongerna gjorda av 100 procent återvunnen kartong, och man återanvänder kartongerna som kommer med varorna att skicka ut med också.

– Förutom det så återanvänder vi kontorspapper, källsorterar och mycket annat. Dessutom så är det av största vikt att produktionen av skorna också sköts på ett snyggt sätt. Våra skor produceras i Spanien i små upplagor, så vi jobbar alltid för att det är goda värden i vårt märke.

– Om skor skulle reklameras på grund av några små skönhetsfel så brukar vi också skänka dessa till bland annat Frälsningsarmén och flyktingförläggningar, avslutar Ninni.

Cinnamon betyder kanel på engelska och det är naturligt, vackert och för tankarna till svenska traditioner som kanelbullar! Cinnamon uttalas "Sinnamån".

Visionen var att göra snygga skor som var bra för fötterna. Med hjälp av svenska ortopeder startade produktutvecklingen och första kollektionen 2009 bestod av tre sandaler med urtagbara innersulor och en av modellerna hade stretchmaterial för hallux valgus-problem.

Idag finns ett brett damskosortiment från snörskor och kängor till sandaler, tofflor och pumps. Det finns även herrskor. All produktion sker i Spanien av naturliga skinn. Materialen i skorna kommer från Europa.

För några år sedan tillkom matchande accessoarer som stickade mössor och halsdukar i samma material som fanns på några av kängorna. Strax därefter kom även de efterlängtade väskorna i samma skinn och färger som de färgglada skorna.

Ninnis företag Twosouls AB har idag tolv anställda och har lager och huvudkontor vid E20 i Alingsås.