Avsluta sommaren på bästa sätt i Södertälje CitySödertälje City har anordnat flertalet evenemang under sommaren som bland annat populära gratiskonserter, utebio och foodtruck-kvällar. Man är dock långt ifrån färdiga och nu stundar det största eventet av dem alla: Södertäljefestivalen.

Södertälje är en händelserik mötesplats vid vattnet strax söder om Stockholm. Staden är känd för sitt rika kulturliv, bara någon timme kommunalt från Stockholm, och har under sommaren arrangerat en mängd olika aktiviteter och konserter.
– Sommaren i Södertälje City har varit enormt bra. Det har varit flera tusen besökare på evenemangen, där vi har haft foodtruck-event, vi har haft stora TV-skärmar uppe under fotbolls-VM, sommarkonserter och vi har haft välbesökta utebios. Det har varit hur kul som helst, men än är vi inte färdiga, berättar Lena Raattamaa, event- och marknadskoordinator för Södertälje City.

Södertäljefestivalen 23–25 augusti
Snart är det dags! I augusti fylls hela staden av underhållning då man anordnar Södertäljefestivalen, en kostnadsfri tredagarsfestival med fullspäckat scenschema med kända artister, tivoli, god mat, tävlingar med fina priser, gallerior som livas upp, kammarmusikkonserter och mycket mer. 
– Vi hoppas att vi träffas här i Södertälje City och att ni får roliga minnen för livet tillsammans. Vårt mål är att skapa en mötesplats där alla enkelt kan samlas och umgås, och tillsammans njuta av en pulserande stämning, berättar Lena.

Likt tidigare år kommer en mängd av populära artister till Södertälje. I år äntrar namn som bland annat Wiktoria Johansson, Imenella, Klockrent, Tommy Nilsson, Shirley Clamp, Tobias Karlsson, Faia Younan och många fler den stora scenen på torget i Södertälje. 

Se hela programmet under festivalen

Gratis att besöka
En stor fördel med arrangemangen hos Södertälje City är att samtliga aktiviteter är gratis.
– Vi arrangerar gratisevenemang för att alla ska ha möjligheten att komma. Sedan kan det finnas saker där under evenemangen som kostar pengar, som till exempel att handla från foodtrucks, men att besöka och uppleva något kul är gratis i Södertälje City, säger Lena.
Ett annat populärt besök är Torekällberget, ett häftigt friluftsmuseum. Du kan också mot inträde besöka populära Tom Tits Experiment och äventyrsbadet Sydpoolen i Södertälje under hela året.

– Sommaren närmar ju som bekant sitt slut men det gör inte våra aktiviteter i City, utan vi har fortfarande massvis med evenemang kvar på vår kalender, avslutar Lena.

Följ Södertälje City på Facebook och Instagram för att ta del av de senaste nyheterna


Detta sker under den kommande tiden i Södertälje City

Sveriges Största Vattenkrig
17 augusti – Marenplan

Södertäljemästerskap i Kringelbakning  
24 augusti – Deltävling i Varuhuset Kringlan

Södertäljefestivalen
23-25 augusti – Södertälje City

Folkmusikfestivalen
7 september – Torekällberget

Kultur runt Maren
14 september – Marenplan och kulturella verksamheter i City 

Foodtruck-kväll
14 september – Stadsparken

SM i Kringelbakning
25 september – Kringlan och Stora Torget

Kanalårets Cresendo 
5 oktober – festival på flera ställen i City

International Food Festival
9-12 oktober – Stora Torget