Därför snarkar du – så kan Eezyflow hjälpa dig att reducera/eliminera snarkningÄntligen börjar vi planera våra semestrar i husbil, båt, sommarstuga eller kanske tält.
Att bo tillsammans med nära och kära på sommaren är härligt – men om någon snarkar kan semestern förvandlas till en frustrerande mardröm.
Du kan dock minska/sluta snarka – med den svenska uppfinningen Eezyflow som dessutom är perfekt som resekrage, även för icke-snarkare. 

Oerhört många svenskar snarkar och det kan inte bara leda till störd sömn för dig som snarkar utan även stress och frustration hos din familj. Ann-Christine Krook har levt med snarkare sedan tioårsåldern och menar att ljudnivån stundtals var olidlig.

– Jag har sovit otaliga nätter på soffor eller i barnkammaren eftersom att min man snarkade. Stundtals valde jag till och med att hellre sova på land i skärgården tillsammans med hunden istället för på båten. Att inte få sova på grund av att någon snarkar bidrar till så mycket frustration.

Störs du också av snarkande? Här läser du mer om Eezyflow

Började se ett snark-mönster
Att störas av snarkande närstående i tre decennier gjorde att hon började se ett mönster. Hon upptäckte att snarkningarna upphörde i vissa sovpositioner, oftast på sida eller mage. En idé om att kunna styra sovställningen på ett bekvämt sätt mognade fram, produktutvecklingen tog mycket lång tid, att hitta rätt med alla delar i sovkragen för att slutligen få till en färdig produkt.

Snarkning uppstår i de vävnader som vibrerar i de övre luftvägarna. Med Eezyflow reduceras snarkning i olika grad beroende på anatomi, vikt, leverne och ålder. 

När man somnar slappnar musklerna i kroppen av och påverkar luftvägarna.
– I svalget har vi mycket mjuk vävnad och när vi sover förslappas väggarna i svalget, tungan sjunker bakåt och den mjuka delen av gommen blir sladdrig. Blir det tillräckligt trångt börjar det vibrera – och man snarkar. Prova själv, se hur tungt det känns att andas med huvudet framåtböjt i sängen istället för bakåtböjt.

Liknar framstupa (stabilt) sidoläge”
Efter att ha ställt frågor till olika läkare och forskare i ämnet skapade Ann-Christine Eezyflow, en fysiologiskt utformad sovkrage som är en CE-märkt medicinteknisk produkt, tillverkad i Sverige och Danmark.
– Den är mjuk, tryckavlastande (formas av kroppsvärmen) och inställbar i höjdled. Den hjälper till att hålla huvudet lätt sträckt bakåt, den skjuter fram din käke något och håller din mun stängd.
Här läser du mer om hur det fungerar

Hon menar att sovpositionen man intar med Eezyflow liknar framstupa (stabilt) sidoläge och ger friare luftvägar eftersom att kragen gör liknande det som narkosläkare gör med en medvetslös patient: ser till att andningsvägarna hålls öppna genom att böja huvudet bakåt för att vidga svalget. Dessutom stänger de munnen och skjuter underkäken framåt, så att tungan inte så lätt faller bakåt. 

Perfekt resan även för icke-snarkare – ”Anländ utvilad utan nackspärr”
Ann-Christine berättar att en stor fördel är att den är enkel och mycket bekväm att resa med.
– Du kan ha den när du sover på flygplanet för att vara säker på att inte börja snarka eller dregla om du somnar, den fungerar även som ett bra stöd om du brukar somna i soffan där hemma eller om du är en trött medpassagerare i bilen.

Dominoeffekten av snarkning är stor, kan påverka minne, motorik och humör. Ger störningar i familjerelationer, arbetsliv och trafiksäkerhet. Snarkning kan även utvecklas till ”sömnapnésyndrom” (från 5 andningsuppehåll per sömntimme). Det klassas som en sjukdom och bör behandlas då det på sikt kan ge följdsjukdomar i form av hjärt- kärlsjukdomar, stroke och diabetes 2.

Eezyflow kan även kombineras med snarkskena/näsvidgare. Vid CPAP-behandling med näsmask så att munnen hålls stängd.

Eezyflow® sovkrage – Med friare luftvägar reduceras/elimineras snarkning

Eezyflow är en fysiologiskt utformad sov-/halskrage, mjuk och tryckavlastande, inställbar i höjdled samt fjädrande. Eezyflow hjälper till med att hålla huvudet lätt sträckt bakåt, något framskjuten käke och stängd mun. Denna sovposition frigör luftvägarna på ett naturligt och bekvämt sätt, snarkning reduceras, man sover bättre och vaknar mer utvilad. Eezyflow rekommenderas även som bekväm resekrage. ”Anländ utvilad utan nackspärr”. 

1. Fjädrar

2. Ovansidans insida har plats och stöd för hakan.

3. Mot halsen har kragen räfflor för bästa funktion och komfort.

4. Fjädrarna sitter i så kallade skruvkoppar vilket ger dig möjlighet att ändra höjden på kragen.