Därför väljer allt fler att hyra sina barnkläder genom HyberI dessa ovissa tider, med mer stillasittande i hemmet, är det viktigare än någonsin för både barn och vuxna att ta sig ut i den friska luften. Med kläder från Reima kan barn vara just barn, och genom Hyber får ni alltid tillgång till bra produkter – utan att behöva köpa nytt.

– Det är bra för dig, plånboken och miljön, säger Olivia Rothschild, medgrundare på Hyber.

Att barn ska fortsätta vara aktiva har varit en drivkraft för Reima i över sju årtionden, vilket även gäller miljö- och hållbarhetsfrågan. Redan på 40-talet återanvände de gamla militär kostymer för att skapa nya kläder och en rad olika innovativa lösningar har tagits fram därefter. Ett exempel är deras nya kläder gjort på kaffepulver.

– Våra plagg tillverkade av kaffe har gett väldigt bra resultat. När kaffepulvret karboniseras blir kläderna varmare och luktabsorberande, vilket gör att kläderna inte luktar lika mycket och lika snabbt. Denna typ av plagg finns även att hyra genom Hyber, berättar Riika Paakkunainen, kommunikationsansvarig på Reima.

Läs mer om Reima – klicka här

Tillsammans med Hyber, en uthyrningstjänst av barnkläder, blir det enkelt att göra ett val som både gynnar barnen och miljön. Många av Reimas produkter är smutsavstötande och innebär att de inte behöver tvättas lika ofta.

– Det är ju såklart skönt att slippa tvätta, men även betydligt bättre för miljön. Ju färre tvättar desto bättre för miljön och desto mindre nöter man på plaggen, poängterar Olivia Rothschild, medgrundare på Hyber. 

Ökar i popularitet
Hyber startade 2015 i en tid där cirkuläritet och uthyrning av kläder var tämligen okänd mark. Olivia berättar dock att hon ser ett samband med att miljöfrågan uppmärksammades allt mer, till att fler började intressera sig för Hyber.

– Det generella intresset för sådana lösningar och second hand är större än någonsin. Vi håller bra koll på olika söktermer på Google, och till exempel sökningar som ”hyra barnkläder” har ökat enormt vilket pekar mot att folk är mer öppna för andra sätt att konsumera på nu, berättar hon.

Även skor finns att hyra på Hyber. I mer kyliga tider finns exempelvis den rejäla vinterstöveln Jalan från storlek 20 till 35. Precis som med kläderna byter du storlek kostnadsfritt så fort storleken är för liten och du behöver en större.

Här kan du läsa mer om Reimas sko Jalan

– Då skickar vi den nya önskade storleken tillsammans med en retursedel så att du kan skicka tillbaka dem gamla. Dessa går sedan igenom vår tvätt, kvalitetssäkring och om så behövs lagning innan någon annan använder dem, säger Olivia och fortsätter:

– Det är en perfekt lösning för de som letar efter mer hållbara men också praktiska alternativ. Det sparar tid som annars läggs på att springa och leta efter rätt storlekar och kvalité, städa undan eller ta fram från vinden.  Med andra ord är  det bra för dig, plånboken och miljön.

Viktigt med utomhusvistelse
Tack vare  Hybers cirkulära affärsmodell kan barnfamiljer smidigt hyra plagg genom ett medlemskap. Genom att hyra de önskade plaggen drar du ner ditt klimatavtryck med upp till 70 procent och sparar upp mot halva priset av att köpa nytt. 

– När kläderna inte passar längre kan man enkelt  byta till en annan storlek eller något mer passande från oss, med hjälp av ett knapptryck. Det är alltid fri frakt och självklart ingår slitage i priset. Det är viktigt att barn får leka obehindrat utan att det kostar extra, säger Olivia.

Utomhuslek är väldigt viktigt för barnen och deras utveckling, säger Riika och avslutar:

– Genom att leka fritt utomhus får de en chans att lära sig, utvecklas och förstå riskbedömning. Den absolut bästa träningen är när de får ta del av nya miljöer och utmana sig själva genom lek. Det vill vi såklart uppmuntra till och tillsammans med Hyber gör vi våra plagg tillgängliga på ett hållbart och ekonomiskt sätt så att fler barn kan leka obehindrat! 

Alla kan vi göra små saker för att göra planeten bättre och när många gör det tillsammans kan vi göra stor skillnad. Vi startade Hyber just av den anledningen och tillsammans med alla andra tusentals hybrande familjer i Sverige gör vi nu en märkbart stor skillnad för vår planet. Det tycker vi är häftigt!

Vi kallar det "Small Circles. Big Impact".

Vår mission är att skapa förtroende för cirkulär uthyrning så att fler barn kan växa upp med kvalité och samtidigt göra miljön en tjänst. Vi ser ett stort värde i att vänja barn och vuxna till ett mer hållbart sätt att konsumera på redan från barnsben. Vi strävar även efter att ge våra hållbara barnproduktsleverantörer ett bra och enkelt sätt att fortsätta förse marknaden med högkvalitativa produkter.

Vi jobbar därför hårt för att bli den mest använda och pålitliga plattformen för barnprodukter med lång hållbarhet och kort användningstid.