Så löste SelfGo Storage Niklas flytthuvudvärk: ”Riktigt smidig förvaring”De allra flesta känner till att en flytt från en bostad till en annan innebär en rejäl mängd logistik. Ofta innebär det en period där du är mellan boenden – och var du ska förvara hemmets alla prylar blir ofta ett omfattande projekt.

– Jag hade så mycket grejer som inte fick plats hos mina föräldrar, eller någonstans, så jag är extremt tacksam för hur smidigt det var att använda SelfGo Storage, berättar Niklas, en av många användare av tjänsten.

Så funkar det
Genom att boka ett eller flera förråd och välja en tid för upphämtning kommer ett släp med ett förråd som ställs vid din port eller garageuppfart. Förrådet kopplas av och därpå är det bara att lasta in dina prylar och möbler och låsa med ditt egna hänglås – och när det är klart hämtas släpet och åker iväg till SelfGo Storage’s anläggning, där det förvaras tryggt inomhus i uppvärmda lokaler.

– Förrådet lyfter vi av från släpet och ställer upp i lagret. Eftersom det bara är den som bokat förrådet som har nyckel, kommer ingen annan än den personen in i förrådet, förklarar SelfGo Storage’s vd David Palmertz. 

Du kan när som helst stämma av tid för att komma till SelfGo’s lager och plocka ut till exempel enskilda möbler och prydnader om du inte vill få hela förrådet hemlevererat.

Grundidén var att skapa ett billigare alternativ vid flytt där det inte krävs en flyttbil med chaufför och massa flyttgubbar som kan dra iväg i kostnad, utan att man själv lastar in möblerna och sedan får de upphämtat. Däremot går det enkelt att lägga till bärhjälp vid bokningen om man skulle önska det. 

Vill du läsa mer om SelfGo Storage?

SelfGo Storage löste flyttproblemet
Niklas köpte under hösten 2020 sin drömlägenhet på Kungsholmen i Stockholm. Kort efter försäljningen av sin befintliga lägenhet fick han beskedet att inflyttning till den nya skulle skjutas upp till mars i år. Istället för att flytta direkt in i den nya lägenheten behövde han nu någonstans att förvara sina prylar i flera månader.

– Jag blev extremt stressad. Först kollade jag med mina föräldrar, om jag kunde förvara mina saker där. Men vi mätte upp det och insåg att jag hade fått plats med en del, men inte i närheten av allt nödvändigt. Då tipsade min kompis om SelfGo Storage och jag kikade på det.

Kort efter att ha tittat på hemsidan bokade Niklas tre förråd med bärhjälp till ett specifikt datum. När dagen han skulle flytta ut var kommen dök förråden upp på utsatt tid och möblerna lastades in. 

– Det var ju kallt när jag flyttade, och jag hade en del saker som jag såg framför mig skulle gå sönder om de stod ute på något kallt lager. Men de på SelfGo Storage berättade att förråden står i ett uppvärmt lager, med hög säkerhet, så det behövde jag inte ens oroa mig för. Allt var riktigt smidigt. När jag flyttar in i min nya lägenhet i mars så kommer förråden levereras till min nya adress.

Här kan du boka ditt förråd – klicka här

En enklare process
En annan bidragande faktor till att valet föll på SelfGo Storage och inte en annan magasineringstjänst var priset. Priset var lågt, och på grund av att han bokade mer än tre månader kostade den första månadshyran enbart en krona.

– Vårt lager ligger ganska off, vilket ju inte gör något eftersom man sällan vistas där. Det gör att vi betalar lägre i hyra, vilket i sin tur gör att vi kan ta ut ett lägre pris till kunderna, förklarar David Palmertz som även berättar att de skiljer sig ytterligare från konkurrenterna:

– Vanligtvis om du ska magasinera dina saker måste du först åka och hyra ett släp på en bensinmack, tillbaka hem och lasta in det i vagnen, köra till magasineringscentret, lasta in i förrådet på anläggningen, sedan tillbaka till macken och avsluta hyran innan du kan åka hem igen. Sen när det ska ut ur förrådet är det samma process igen. Det är många steg som vi lyckats eliminera för kunden.

Det hör inte till ovanligheterna att ens lägenhetsförråd eller garage är smått fyllt till bredden. Det kan handla om allt från tunga möbler till gamla prylar, men med den gemensamma nämnaren att det sällan är tillräckligt stort när det verkligen behövs utrymme. När till exempel vinterdäck ska placeras i förrådet under sommaren, tillsammans med vinterkläderna och mycket annat, finns det inte tillräckligt med plats. David berättar att det finns en enkel lösning till problemet:

– Det är många som säsongsmagasinerar, man lägger in utemöbler och allt somrigt till vintern och tvärtom lagom till våren. Sånt får ju sällan plats i hemmet och med vår tjänst blir det väldigt enkelt.

– Vi gör processen enklare för våra kunder. Dessutom är det miljövänligt då vi tar bort flera av transportstegen. Istället för att ta sakerna till oss tar vi förrådet till dem, avslutar han.

SelfGO Storage erbjuder självmagasinering i Stockholm utan att du själv behöver transportera dina saker till förrådet. Våra säkra, lättillgängliga och prisvärda lösningar gör hela processen smidigare och enklare för dig.