Det här behöver du tänka på när du ska köpa fyrhjulingHar du också tänkt att en fyrhjuling skulle underlätta arbetet på gården? Eller har du tonåringar som längtar efter friheten ett fordon innebär och du vill hemskt gärna slippa skjutsa dem överallt? Ta hjälp av denna guide från experterna på 24 fritid för att göra rätt val! 

På 24fritid i Linköping finns proffsen som hjälper dig att välja rätt fyrhjuling för dina behov. Här slutar heller inte servicen efter inköpet24fritid har nämligen en fullservice-verkstad under samma takPå så sätt kan du känna dig trygg med att få hjälp och service även efter ditt inköp.  

Något att fundera på innan ditt köp
Börja med att fundera på i vilket syfte din fyrhjuling ska användas. Ska den användas till arbete på din gårdSka den kunna köras på allmän väg? Eller ska den användas av tonåringar som hjälper till med arbete på gården eller bara vill ha friheten ett fordon gerDessa är några av de punkter som påverkar vilken slags fyrhjuling som är rätt val för dig.  

24fritids butik finns personal med lång erfarenhet av branschen som mer än gärna svarar på alla dina frågor om fyrhjulingar. Ett besök dit rekommenderas starkt så du får klämma och känna och rådfråga om ditt val av fyrhjuling.  

Spana in 24fritids utbud här! 

Vilken modell är rätt för dig?
24fritid rekommenderar modellen C-force 520 från Cf Moto för dig som söker en gårdsmaskin som exempelvis underlättar plogning eller mindre skogsarbeten. Cf Motos modellprogram startar från 57 900kr vilket gör att den passar bra till de flesta plånböckerna.  

Polaris Sportsman 570 är modellen för dig som söker en skogsmaskin att bland annat kunna köra timmer med, eller söker en smidig fyrhjuling som tar sig fram överallt 

Här kan du läsa mer om Cf Moto och Polaris 

Rätt registrering högst viktigt
På 24fritid lägger personalen stor vikt vid att du ska få den hjälp du behöver så att du har koll på hur din fyrhjuling får användas och hur den ska registreras. Detta är nämligen inte alltid lätt att ha koll på särskilt då regleringarna har förändrats över tidDetta kan vara bra att ha koll på när du gör dina val: 

Traktor A – Används främst av den yngre generationen med mopedkörkort, dels för att kunna hjälpa till med visst arbete men också för att det är roligtMaxhastighet är 40 km/h och fordonet har ingen besiktningsplikt. Ska ha en skylt som talar om att de är ett långsamtgående fordon (LGF-skylt) om det finns plats för det. 

Traktor B – Används oftast av villaägare eller de som har mindre gårdar. B-körkort är ett krav. Bra att ha för ett arbete där du behöver frakta saker. Har du kanske ett gärde som du behöver besöka eller är det dags att dra upp båten? Då är det denna som gäller för dig! Får köras i högts 50 km/h på allmän väg. Fordonet har besiktningsplikt.  

Terräng – Denna typ av fordon får inte köras på allmän väg, enbart korsa. Passar dig som endast behöver utföra arbete och köra på din egen mark.  

Känner du dig osäker på dina val? Gör ett besök till 24fritid i Linköping. Där får du personlig service av erfarna experter som hjälper dig till rätt val.

24Fritid AB grundades 2018. År 2020 flyttade verksamheten ut till mörtlösa handelsområde som ligger ett stenkast från E4an. I den 1200m2 stora lokalen finns både butik, lager och verkstad. Vi på 24Fritid ser alltid till att ha 40–60 maskiner i lager för att kunna erbjuda snabba leveranser.

Vår kunniga personals mål är att du som kund ska vara mer än nöjd efter ett besök hos oss. Vår personal utbildas kontinuerligt för att ge den bästa och senaste servicen.

”Vi säljer bara saker vi själva tycker om!” – Grundaren av 24Fritid.

Besöksadress:
Mörtlösa 1
58272 Linköping

Kontakt
Mejl: info@24fritid.se
Tel: 013-129060