Skapa din drömträdgård – med mångsidiga växtappen

Vill du bli bra på växter och odling? Gardenize är en digital trädgårdsdagbok som ger dig alla förutsättningar för att få kvarterets vackraste trädgård!

Intresset för blommor, växter och trädgårdsarbete är tidlöst. De rutinerade trädgårdsfantasterna vet vad de ska plantera och när, men hur gör du när ditt intresse är nytt? Kanske har du nyligen flyttat till en villa och fått en trädgård på köpet, kanske vill du förvandla din balkong till ett prunkande paradis? Gardenize gör att du kommer igång på nolltid, och fungerar som ett stöd hela vägen fram tills du har din drömträdgård.

– Appen ger dig en komplett överblick över din trädgård, inklusive vad som växer, var och när. Du kan enkelt hålla reda på vad du har planterat eller sått och skapa en kalender över varje händelse i trädgården. Detta hjälper dig att komma ihåg vad som behöver göras och du kan ställa in smarta påminnelser så du aldrig glömmer en växt igen, säger Cecilia Lindström på Gardenize.

Spännande nyheter för säsongen
Nytt för årets odlingssäsong är Gardenizes växtkollektioner som är anpassade efter din ambitionsnivå och förutsättningar. Du kan välja mellan att odla ätbart, vackert eller för rikt biologisk mångfald. Paketen inkluderar växter och skötselråd för varje växt, och du får hjälp från inköp och sådd av fröerna ända fram till det färdiga resultatet. Appen hjälper dig också att skapa listor, skötselråd och påminnelser om när det är dags att gödsla eller beskära.

Gardenize ger dig också en översiktlig plats där du kan spara all information om dina växter och allt du har gjort i din trädgård, med bilder, plats och datum. Det är lätt att komma åt allt från appen, oavsett var du befinner dig – och om du behöver informationen senare kan du enkelt söka efter den.

– Det blir som en helhetslösning för din trädgård, poängterar Cecilia Lindström.

400 000 användare i 140 länder
En annan värdefull funktion är att du ges möjligheten att också följa, inspireras och lära av andra Gardenizers runtom i världen – ett slags community för trädgårdsälskare, förklarar Cecilia Lindström och avslutar:

– Vi är väldigt stolta över att kunna erbjuda ett forum där människor hittar nya trädgårdsvänner som delar samma passion för odling. Gardenize har över 400 000 användare i 140 länder – delad trädgårdsglädje är dubbel trädgårdsglädje!

Gardenize trädgårdsapp grundades 2015 av Jenny Rydebrink som saknade en plats att samla all information om sina växter på ett ställe, med anteckningar, datum och bilder. Appen stöder 8 språk och är tillgänglig för både Android och iOS, samt en webapp. Huvudmarknaderna är Sverige, USA och Tyskland.

Bli en Gardenizer!