Den kompletta järnhandeln i Hemavan

Ska du bygga nytt, bygga till eller utrusta och skaffa vitvaror till ditt hus i Hemavan/Tärnaby? Då finns allt du behöver hos VJB Järnhandel, en järnhandel med fullsortiment och med traditioner.
– Det finns ingen anledning att frakta hit eget byggmaterial eller egna vitvaror för vi har allt. Och köper man hos oss sparar man på miljön och den vackra naturen här i fjällvärlden, säger Stefan Jonsson på VJB Järnhandel.

Hemavan/Tärnaby i Västerbotten är ett område på frammarsch. Den bofasta befolkningen ökar och allt fler köper eller bygger fritidshus i området.
Här spelar VJB Järnhandel en viktig roll. Butiken har ett komplett utbud av byggmaterial och utrustning för ett hem. Men även vitvaror. Allt man behöver för att bygga och utrusta ett hem finns på plats.
VJB Järnhandel är en så kallad Electrolux-shop, och har ett brett sortiment från den svenska vitvarujätten. Här finns allt från större vitvaror som spisar, kylskåp och tvättmaskiner till mindre apparater som brödrostar, mixerstavar och kaffebryggare.
– Vi har ett grundsortiment i lager, men är det något annat man önskar så får vi det levererat inom några dagar, säger Stefan Jonsson.

Ett skäl till byggboomen i Hemavan/Tärnaby är de förbättrade kommunikationerna, med snabbare internet men också flygplatsen som finns här. Dagligen går flyg till Stockholm. Det har hjälpt till att väcka intresset för byn. Många vill ha fritidshus i den vackra fjällmiljön med tillgänglighet till fiske och skoter. Speciellt vanligt är det bland de som bor längs Norrlandskusten, från Örnsköldsvik i söder till Luleå i norr. Men även många i Norge väljer att skaffa sig ett fritidshus i Hemavan/Tärnaby.

Bättre för miljön handla lokalt
Många har upptäckt fördelarna med att handla sitt byggmaterial på VJB Järnhandel, istället för att ta med sig dit därifrån man kommer. Då sparar man dessutom på miljön genom att man minskar antalet transporter.
– Det är ju så smidigt. Är det något speciellt som en kund vill ha och som vi inte råkar ha hemma, så beställer vi det bara, säger Stefan Jonsson.

Det leveras med lastbil tillsammans med andra varor som ska till orten. Genom att samtransportera håller man utsläppen låga.
Behöver man en hantverkare som hjälper till att bygga eller installera så har VJB Järnhandel ingen egen personal, men de kan tipsa om duktigt hantverksfolk på platsen.
– På sådana här små orter hjälper alla varandra. Det har vi alltid gjort. Det krävs i det karga klimatet här, säger Stefan Jonsson.

I butiken finns också annat man behöver för sitt hem, som husgeråd och porslin.
– Egentligen behöver man inte ta med sig någonting om man kommer hit. Och bor man här finns ingen anledning att lämna byn för att handla någon annanstans, säger han vidare.

Hos VJB Järnhandel finns också tillbehör inom kategorin fritid. Fiskutrustning och ammunition till småvilt och älg finns i stort utbud inför jakten.

Läs mer på: 
www.vjb.nu